bugün

eve giren hirsizi fark etmek

çok korku veren bir hadisedir. durum her şeye gebedir.

özellikle son dönemlerde eve giren hırsızlar uyku spreyi sıkarak daha rahat çalışma ortamı yaratmaya çalışırlar. lakin eğer böyle bir şey olmadıysa ve hırsızı fark ettiyseniz ne yapacağınıza karar vermek zorundasınızdır.

hırsızı etkisiz hale getirmek kolay değildir. zira birçoğu olası durumlar için kesici, delici, patlayıcı aletler taşıyabilir. bu tarz bir riski göze alıp deneyebilirsiniz. lakin işin başka çözümleri de olabilir.

yaratıcı çözüm

mesela hırsız başka odada iken fark ettirmeden ışığı yakıp sakince "otur konuşalım" diyebilirsiniz. hatta bir de sigara yakar, bir sigara da hırsıza uzatıp, "gel salona gidelim" diyebilirsiniz. bakarsınız hırsız bey afallar. beklemediği bir şeydir çünkü. zira o da korkar. sonrasında dolabınızdan bir de viski çıkarır, iki kadeh doldurabilirsiniz. gayet sakin oluşunuz onu tedirgin edebilir. siz sakin durdukça o gerilecektir. bacak bacak üstüne atmayı ihmal etmeyin. çok rahat görünün. hırsızlık mevzusu ile alakalı ilk konuşan sakın siz olmayın. bırakın o açsın lafı. duruma göre güzel yolla hırsızı evden dışarı yollamanın güzel bir yoludur bu. duruma göre doğaçlama ve kendinizden emin tavrınız, olayı güzel yollu halletmenize sebep olabilir.

ha hırsız godoş çıkarsa, kanun çerçevesinde salon yerine yatak odasında çaktırmadan yanınıza aldığınız silahınızla vurabilirsiniz. başka yerde vurursanız kanun sizin poponuza yapışır.