bugün

hdp seçmeni mansur yavaş a oy verir mi

vermezler ve vermesinler zaten cevabına sahip sorudur. onlar yıllardır yaptıkları gibi yarısı hdp ye yarısı akp ye oy versin. mansur başkan aday olursa onların oylarına ihtiyacı zaten olmayacak.

yıl olmuş 2023 merak ettiğin bir şeyi internet üzerinden saniyenin bilmem kaçta biri kadar sürede bulabiliyorsun. misal son 5 genel ve yerel seçim sonuçlarını saniyeler içerisinde bulabiliyorsun arattırıp. ama bu teknolojiden bihaber arkadaşlar hala hdp ve hdp liler akp değilde muhalefeti destekliyor ona oy veriyormuş gibi algı kasıyorlar. akıl alır gibi değil.. doğunun tüm illerinde akp ile hdp hep çok yakın farklarla birinci ve ikinci parti yıllardır. genel seçimlerde de aynı yerel seçimlerdede. bu arkadaşlara göre kürtler tek bir çatı altında toplanıyor ve hepsi hdp li. ama nasıl oluyorsa doğudaki oyların yüzde 45 i hdp ye yüzde 45 i akp ye gidiyor. muhalefetin toplam oy oranı yüzde 10 bile değil. o yüzde 10 un arasında mhp de var düşün.

istanbul seçimlerinde hdp oyları sayesinde kazandı imamoğlu diyorlar. bunda bile kendi kendileri ile çelişiyorlar ama farkına varabilecek kapasiteleri yok. hadi onların mantığından bakalım ; ilk seçimde oy farkı 12 bin idi. tekrarlanan seçimde fark 800 bine çıktı. demek ki ilk seçimde hdp liler akp ye oy vermiş diyorlar kendi ağızları ile. ilk seçimde akp ye oy veren hdp ye laf yok ama tekrarlanan seçimde değiştirip muhalefete oy verdiklerinde bu kötü pis kaka bir şey. vay arkadaş vay vay vay..