bugün

türkiye nin darbe geçmişi

türkiye abd'nin maşası haline gelmişken, neye sevindiğimizi bilemiyoruz maalesef. neden mi? türkiye cumhuriyeti tarihinde 3 kere başarılı darbe olmuştur. bu darbelerin ortak özelliği; halkın sol görüşe kayması sonucu meydana gelmiştir. yani abd, bölgede rusya federasyonu ile birlikte bölgede yakınlaşılmasını ve güçlü bir türkiye'yi istememiştir.

peki 28 şubat ile birlikte neden saadet partisi ortadan kaldırılmıştır. çünkü saadet fazla anti-amerikancı olduğu için. ya akp'ye neden karşı çıkıp, indirmiyorlar? nedeni de çok açık; akp ise daha global ve küreseldir. yani saadet partisi gibi iran rejimine kaymak suretiyle, bölgede iran ile güçlü bir devlet olma riski yaratmadığı için iktidarda.

en niyahetinde; darbeler, muhtıralar, partilerin iktidarda kalması vb. abd'nin kararına bağlı. abd desteği olmadan elimizi ordan alıp, oraya bile koymak mümkün değilken neyi ve kimi savunuyoruz hala?

abd'nin çıkarları doğrultusunda bir hayatı yaşamak zorunda kalıyoruz. bunun sorumlusu kim? ulu önder mustafa kemal atatürk 'ün bıraktığı cennet ülkeyi bu hala getiren, ülkeye sahip çıkamayan siyasetçiler.