bugün

karın ağrısı

Ben sağlık meslek lisesinden mezun olmuş bir sağlık teknikeri olarak karın ağrısının nadir sebeplerden ötürü salgın tarzı bir şeyden olacağını düşünüyorum.

Bu aralar ortalıkta bir salgın var diyare, kusma, ateş, boğaz ağrısı vs. çok arttı. Bende bu salgına yakalandığım için diğer insanlara bulaştırmamak için maske takıyorum çünkü covid bana büyük bir ders öğretti. Halkımıza öğretmemiş olacak ki burnunu silip tekrardan ortak kullanım alanlarına dokunup, milletin yüzüne yüzüne öksürüyorlar

Neyse konumuza gelelim. Karın ağrısı genellikle üşütme sonucu ortaya çıkıyor. Akabinde ishal ve mide bulantısı takip ediyor.
Birkaç saate geçiyor genelde ama kronik ise(gidip-gelen), kilo kaybettiysen, şiddetli karın ağrısı yaşıyorsan bir hekime başvurmak en doğrusu olacaktır.
Birkaç saate geçen ağrılar genelde gaz ağrısı, hazımsızlık gibi nedenlerle oluşur ve çok önemli değildirler. Bunlar ağrı kesicilerle bastırılabilir veya uygun masaj teknikleri ile giderilebilir.
Sıkıntı olan ağrılar çeşitli hastalıkların komplikasyonudur yani hastalıkların belirti verdiği ağrılardır.
Örnek olarak apandisit, bağırsak tıkanmaları, böbrek taşları, idrar yolu enfeksiyonları, dalağın inflamasyonu, safra keselerinde inflamasyon, plörezi verilebilir. Bunlar ciddi hastalıklardır ve geç gidildiği taktirde vücutta çok büyük tahribat yaratabilir.

Karın ağrısını takip edip hareket etmen gerek. Ona göre de doktora gitmen gerek. Bunun haricinde bol bol su iç, karın ağrısı hafiflediği anlarda yürüyüşe çık