bugün

turk futbolunun kacirdigi yildizlar

1994'te Samsunspor'un yöneticisi olan Nihat Yılmaz ve ailesi 1980li yıllarda Hollanda da yaşarlar ve burada 2. Ligde oynayan bir komşuları vardır. Yılmaz kardeşler, Samsunspor da yönetici olunca, Ceri diye hitap ettikleri futbolcu arkadaşlarını da Samsuna getirirler. Ancak o dönem Samsunsporun başında olan Romen teknik adam Gigi Multescu, Ceriyi beğenmez ve geri gönderilmesini ister.

Samsunda kaldığı bir hafta boyunca Ceri, antrenman aralarında Yılmaz kardeşlerle sanayi sitesindeki fabrikanın civarında takılır ve bolca tavşan kanı çay içip, esprili muhabbetlere iştirak eder. Sonraları sırasıyla Neerlandia, Campomaiorense, V.Setubal, Leeds, A.Madrid, Chelsea, M.Borough, Charlton ve Cardiff formaları giyecek olan Ceri, bizim bildiğimiz Jimmy Floyd Hasselbaink'in ta kendisidir.

Bizim bile yıllar sonra haberimiz oldu. Çok şaşırmış ve Multescu'ya bir o kadar da kızmıştık. Hatta geçenlerde o dönemde yrd. antrenör olan Mehmet Ali Çınar'a sordum. "Yapma ya, o siyahi genç Hasselbaink miymiş?" dedi.

(bkz: hasselbaink)