bugün

türban takan kadının özgür insan olabilme ihtimali

başörtü insanın özgür oldugunun en büyük kanıtır.zira başını örtmek kişi için tamamen bir tercih meselesidir.
bir insanın zorla başını örttürmek nasıl saçma ve onun kişisel tercihlerine saygısızlıksa zorla başını açtırmaya çalışmak ta bir o kadar saçma ve kişisel tercihlerine saygısızlıktır.

islami degerleri anlamadan, bir insanın başını neden örttüğünün ayrımını yapmadan onların başörtüyle esaret altına alındıgını düşünmek çok gülünç kaçacaktır...

insanları yakından tanımadan ne için başını kapattıgını anlamadan başörtüyle esaret altına alındıgını düşünmek, onlar adına kararlar almak özgürlüğün tam olarak neresine denk gelmektedir ki?başı örtülü her insanı aynı degerlendirmek ve de bunların hepsi zorla başını kapatıyor diye düşünen insan ayrım yapma yeteniğini çoktan yitirmiş insandır...

21. yy'da hala kıyafetle ugraşmak, kendisini hiç ilgilendirmeyen insanların giyimine kuşamına burnunu sokmaya kalkmak, başörtülü insana önyargıyla yaklaşmak, onlar adına kararlar vermek,onları kötü insan modeli olarak sunmak, çagdaş, modern, insan haklarına saygılı(!) gibi bir takım unsurlarla kendini ortaya koyamaya çalışan insanın olsa olsa zavvallıgının göstergesidir.
zira bu zavvallı insan modeli, ancak başkalarının hayatına burnunu sokarak, başkalarına saldırarark kendini rahat hisseder!