bugün

süleyman soylu ile fotoğrafı olan suçlular

Neyse adımız tozcu devlete çıkacak yakında.

**********************

çıktı bile .

Neredeyse 48 yıl oluyor. 5 Mart 1972… Fransa-italya arasındaki Menton gümrük kapısındaki Fransız memurlar için sıradan bir gündü. Gelip geçen otomobilleri sıraya sokup denetliyorlar, gerekli gördüklerinde arama yapıyor, sonra da geçiş izni veriyorlardı. Bu arada, bir araba dikkatlerini çekti. Türkiye’den 34 PK 936 istanbul plakalı, Anadol marka bir arabaydı ve o ana kadar pek görmedikleri bir tür olduğu için meraktan oraya doğru yöneldiler. (Bu arada, Anadol arabaları da küçümsememek gerekiyormuş demek; istanbul’dan Fransa’ya az yol değil!)

Sonuçta, dikkatli bir arama yapıldı ve memurlar ısrarlarının ödülünü aldılar: Koltukların altında piyasa değeri o zamanın parasıyla 500 milyon lirayı aşan tam 146 kilo baz morfin vardı. Arka koltukta oturan diplomatik pasaportlu adam da MHP Niğde Senatörü Kudret Bayhan’dı!

Her şey bu kadarla kalmadı ama. Uyuşturucu mafyasının ‘kırmızı pasaportlu’ kurye (jokey) kullanma alışkanlığı daha sonraları da devam etti. 1970 Eylül’ünde isviçre Gümrüğü’nde 4.5 kilo uyuşturucu yakalanan bir otomobilde bulunan Zekeriya Kürşat da Adalet Partisi milletvekili eski bir askerdi. Zekeriya Kürşat arama sırasında Sedat Doğan Timur ile kaçmayı başarmıştı. isviçre polisi bu kaçakçılık girişiminin ardında çoğunluğu Türklerden oluşan 13 kişilik bir çetenin varlığını ispat etti. Ekim 1978’de ise bu defa MSP eski Milletvekili Halit Kahraman Duisburg’da eroin kaçakçılığı yaptığı için tutuklandı ve 7 yıl hapis cezasına mahkûm edildi.

https://yeniyasamgazetesi...-yerli-otomobil-hikayesi/

daha eski olaylar da var .....