bugün

akpartiye oyu basmak için bir sebep

istikrar ve güven ortamı sağlamaktır. denmiş yani benim fikrim değil. şu istikrar ve güven ortamına bir bakalım hep beraber.

- 2002 öncesi ülkede faaliyet gösteren tek terör örgütü pkk iken ve pkk da gücünü tamamen yitirmiş iken ( 2001-2003 arası askerdeyim o yüzden kimse kalkıp bana maval okumasın kendi gözüme kendi kulağıma inanırım ) akp ile birlikte pkk-ışid-fetö-dhkp c ve çok yakında suriyelilerin ve afganların kuracağı örgütler faaliyet gösterecek.

- ekonomi son 10 yılda korkunç seviyede tepetaklak gitti. işsiz sayısı 2 ye hatta 3 e katlandı devlete ait tüm kurumlar özelleştirildi veya yok pahasına satıldı.

- eğitim tamamen çöktü. sadece pandemi değil müfredatın içinden geçtikleri için çocuklar doğru düzgün eğitim alamaz oldu.

- ülkede 10 milyona yakın mülteci adı altında yaşayan insan var. bunlar oksijeni enerjiye çeviremedikleri için doğal olarak yeme içme ve sağlık hizmeti ihtiyaçları oluyor. yüzde 80 i çalışmadığı için masrafları vatandaşın sırtına yüklendi.

- dış politikada yerin dibine battık. ırak bile bizimle dalga geçiyor ve kafa tutabiliyor artık. ne amerikası ne rusyası ne avrupası türkiyeyi adam yerine koymuyor. onlara göre türkiye artık suriyden afganistandan veya bundan sonra iç savaş çıkacak herhangi bir orta doğu ülkesinden kaçacak olanların ana vatanı olacak ve kendilerine göç olmamasını sağlayacak bir tampon bölgeden fazlası değil. adamlar çıkıp "3 milyar euro daha atarız önünüze sesinizi kesin" diyebiliyorlar pervasızca. dünya lideri ise sus pus..

- iç politikada halk tamamen kutuplaşmış vaziyette. ya akp lisin ya muhalif. ya sünnisin ya alevi. ya türksün ya kürt. insanlar birbirinden nefret ediyor her gün haberlerde bir düzine vahşice işlenmiş cinayet haberi dinliyoruz.

- ülkede daha 5 sene önce bir darbe girişimi yaşandı. evet 2000 lerden sonra ancak orta doğudaki diktatörlüklerde görülen darbe olayını türkiye cumhuriyeti devleti yaşadı..

- yangın söndürme uçağımız olmadığı için ege ve akdeniz kıyılarındaki ormanlarımız yok oldu. sadece 5-10 milyon dolar için. 30 milyon dolar bilmem nereye hibe yapan hükümet 10 milyon doları bu uçaklara ayıramıyor.

- yargı sistemimiz tamamen çöktü. tecavüz eden şerefsizler serbest bırakılıyor. kamera kayıtları ile suçu sabit olan hırsızlar hatta suçunu itiraf eden hırsızlar birilerine yakın olduğu için serbest bırakılıyor. adamların gasp ettiği çocuk çıkıp "hayatımdan endişe ediyorum" diyerek ağlıyor. yani hem gaspa maruz kalmış hem hırsızlar serbest bırakıldığı için can güvenliği tehlikesi yaşıyor şaka gibi. bir tane tırrek bir kızı öldürüyor ama sırf "ülkücü" olduğu için serbest kalıyor. sonra ikinci cinayetini işleyebiliyor. sosyal medyada bu kadar infial olmasa belki gene serbest bırakılacak.

ne istikrar ve ne güven ortamı ama değil mi. insanın kusası geliyor ama bazı arkadaşlar daha yüzde 1 ini yazmadığım bunca olaya rağmen ülkede kendilerini güvende hissedebiliyorlar. istikrarı da artık hangi bölgelerinde hissediyorlar ancak rabbim bilir. 20 senedir iktidar olan parti 20 senedir kast edilen istikrarı ve güveni sağlayamadı ama 2023 de oy verip tekrar iktidar yaparsak bu istikrar ve güveni sağlayacak he mi. en nazik tabir ile sktr git derler adama..