bugün

arapların savaşta başarısızlıklarının nedenleri

Yöneticilerinin halklarına hiç utanmadan yalan söylemesi ve halkın da bu yalanlara inanacak kadar çomar olması.

Mısırlılar çok fena yenildikleri 1973 savaşını hala zafer günü olarak kutluyorlar. 1955'te nasır da askeri olarak kaybettiği süveyş savaşı'nın sonucunu zafer olarak ilan etmişti, çünkü sscb'nin yardımıyla siyasal bir zafer kazanmıştı.

Diğer taraftan israil'e 1973 savaşını kazanmalarını rağmen soruşturmalar açıldı, bir çok yetkili cezalandırıldı, başbakan, bakanlar koltuklarından oldu.

Sebep? Nasıl olur da anlı şanlı mossad ve ordu istihbaratı mısır saldırısını önceden haber alamaz, israil'i tehlikeye sokarlar! Kimse "sonuca bak. Nasıl olsa kazandık" demedi. işte çadır devleti ile gerçek devlet arasındaki fark..

Biz de araplardan farklı değiliz. Değil başka bir ülkeden gelecek saldırının, içerideki fetöcü darbe girişiminin istihbaratını alamayan mit başkanı hala görevde, kendi karargahında esir düşmeyi başaran genelkurmay başkanı terfi ettirildi, tüm bu rezaletlerin baş sorumlusunu ise padişah yaptık!

iğneyi başkasına çuvaldızı kendine batır denir ama bizde bu işler tam tersi. Kendi rezilliğimize bakmayıp, araplarla uğraşıyoruz.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar