bugün

halkin israil konsoloslugunu ablukaya almasi

konsolosluğun ait ülkenin toprağı olduğunu bilmeyen malların, güzel birşey sandığı durumdur. ulan! bir konsolosluğa öyle hurra akın edersiniz, sonra birşey yapmaya kalkarsınız, adamlar konsolosluk sınırı içinde çatır çatır sizi gebertse kimse çıkıp birşey diyemez. adamın toprağı orası. bizim halk sınırını bilmez, duracağı yeri bilmez yağmacı arjantinli gibi nerde görür kalabalık, girip iki taş atar, "allahûekber" diye kıçını yırtar. ibneler sanki cihata gidiyor. konsolosluk koruması ilk olarak ait olduğu ülkenin sorumluluğundadır, yeri gelir türk polisi bile başkonsolos izin vermeden içeriye giremez. ne mal millet bu ya, bir de filistin bayrağı filan sallamış alıklar. o bitecek iki ülke arasında kriz yaratacaklar.
tamam, anlıyorum filistin halkına üzülmek, buna tepki göstermek normal. ama tepki göstermenin milyonlarca medeni yolu var facebookta grup kurup, sözlükte "pis israil" yazmak dışında. sen ona "katliam yapıyor" deyip de, konsolosluğunu ablukaya alırsan o da filistine bomba atar. aynı gelişmemiş mantık mı? evet.
çocukken hiç unutmam, bir musevi okulunun önünden geçmiştik, kapısına hep yahudileri aşağılayan öyle böyle olmayan hakaretler yazılmıştı, camları taşlanmıştı vs. hiç aklımdan çıkmadı o durum.
demek ki insan okusa da, okumasa da aydınlanmak başka bir şey, medeniyet suyu içmek, okuduğunu anlamak, baktığını bir de diğer diğer taraftan izlemek başka birşey. bir adım ilerlememiş insanımız o günden bu güne. yazık. çok yazık.
yani mümkün olsa bir sivas katliamı daha yapmaya kalkar bu insanlar, mümkün olsa 6-7 eylül ü yaşatırlar.
şu istanbula vize uygulaması tekrar düşünülmeli, hatta bir genel kültür, adab-ı muaşeret sınavı sonrasında kökü 100 yıldan daha kısa sürede istanbula salınmış ne kadar kişi varsa apar topar yollanmalı bu şehirden. bu ne be, ipini koparan hırbo, köyüyle, okusa da bir damla filizlenmeyen beyniyle bu şehirde. faşist oldum milletin bu cühelalığı yüzünden be.