bugün

103 emekli amiralden montrö ve atatürk bildirisi

Aşağılık, bulgur beyinli yobazların burun kıvırdığı bildiridir.

Şu eblehlerin laflarına bak! Efendim abd ve Rus savaş gemilerinin boğazlardan geçmesi rahatsız etmiyor muymuş!

Ulan cahil köylü, yeryüzünde savaş gemilerinin geçmesi yasak olan tek bir boğaz var mı? Cebelitarık, Hürmüz, malakka, dover, tiran, messina... Hangisi? Sadece bizim boğazlar var. Karadeniz'de kıyısı olmayan ülkelerin uçak gemileri ve denizaltıları geçemez. Diğer savaş gemileri için ise tonaj ve kalış süresi sınırlamaları vardır. Dahası o fil hortumu sümüklü burnunu kıvırdığın montrö Türkiye'ye sadece savaş durumunda değil, bir tehdit hissettiğinde boğazları, Karadeniz'de kıyısı olanlar dahil, tüm devletlerin savaş gemilerine kapama hakkı verir.

Rus ve abd savaş gemilerinin geçişi Türkiye için bir tehditse, reisin boğazı neden kapatmıyor o zaman?

Mesele paraysa, yine hiçbir doğal boğazda olmayan geçişlerde para kesme hakkımız var ve kullanıyoruz. Menderes haininin attığı geri adımdan vazgeçin, aynen sözleşmede dendiği gibi altın frank hesabına dönelim, yılda 9 milyar dolara çıkar oradan gelirimiz. Attı mı mangalda kül bırakmayan reisine sor, neden yapmıyor da milletin kıyamet kadar parasını ne idüğü belirsiz bir kanala dökmeyi planlıyor?

Ulan cahil, zamanında alayınız fetö ile iş tutarken abd'ye hizmet ettiğinizi söylüyorduk, haklı çıkmadık mı? ihanet süreci'nin pkk'ya fırsat vermek olduğunu, pkk'ya yardım ve yataklık etmek olduğunu söylüyorduk, haklı çıkmadık mı?

Şimdi de bu montrö tartışmalarının abd'ye yaranma girişimi olduğunu, vatana ihanet olduğunu söylüyoruz. Abd Karadeniz'de üs ve donanma bulundurmak istiyor, bütün mesele bu...