bugün

kemal kılıçdaroğlu

Kaset kumpası ile 2010 yılında chp'nin başına gelmiş, tarihteki en başarısız siyasetçilerden birisidir.

Chp'nin başına geçtiğindeki ilk yılları gayet iyidir. Ondan sonra gerçek yüzünü göstermiştir. Akp'ye tamı tamına 9 seçim hediye etmiştir. Partide ulusalcı kemalistleri ihraç edip, onun yerine canan kaftancıoğlu, sezgin tanrıkulu, mahmut tanal, serra kadıgil, şafak pavey, eren erdem, hüseyin aygün, özgür özel gibi atatürk düşmanı pkk sempatizanlarını almıştır..

Chp'yi kürtçü sol-liboş çizgiye çekmiştir. Kemalizmi dejenere etmiştir.. Partinin kürtçü yapılanmasına dokunduran köşe yazarlarını işten attırmıştır.. Kurultayları ise hep dersimli hemşehrileri sayesinde kazanmıştır.. Asla demokratik ve öyle anlatıldığı gibi namuslu bir adam değildir. Daha çok siyasi enkaz denebilir kendisine. Chp'yi alevi mezhepçiliğinin ve dersim hemşehriciliğin baskın olduğu bir parti haline getirmiştir..

Ypg'yi terör örgütü olarak görmemektedir. Kendisini "dersimli" olarak tanımlamaktadır. Atatürk düşmanı ahmet altan'la samimi ilişkileri vardır. Selo pisliğine onur madalyası bahşetmiştir.. Anayasadaki türk ifadesini kaldırmayı düşünüyoruz gibi bir beyan da vermiştir..

Bu adam chp'nin başından gitmedikçe ve yerine ulusalcı gerçek bir kemalist gelmedikçe chp'nin bir geleceğini gerçekten göremiyorum..

Çek git artık şu partinin başından be adam.. Mahvettin başbuğum atatürk'ün partisini..

Bu arada ülkedeki en sahte atatürkçülerin başında gelmektedir bu şahıs.. Kendisi kemalist değil, sol-liberaldir.. Partinin oy kaynağının kemalistler olduğunu bildiği için, kemalist rolü kesmektedir o kadar..

Rte de kendisini zamanında bayağı övmüştür.. Tabii över. Bu adam o koltukta oturdukça, rte'nin işi daha kolaydır çünkü.. Kılıçdaroğlu, gizli rte sempatizanıdır..