bugün

evliliği kötüleyen evli tip

Boşanamıyorlar çünkü. Anormal bir durum yok. Boşanmak evlenmek gibi kendi içinde ciddi riskleri olan bir eylem.

Bi arkadaşım evli ve çok ciddi bir depresyonun içinde. Çocuğunu kaybetmemek için boşanmıyor. Çünkü Ortak velayet denilen bu şey sanıyorum tam olarak uygulamaya geçemedi. Çocuğu alıp gidecek velayeti kendisinde olan insan, çocuk burada kalsa bile ayda 2 gün görecek. Her şeyi kaybedebilirsin, sevdiğin ve tanıdığın tüm insanları, paranı, işini, evini ama çocuğunu riske atamazsın. O da atamıyor işte.

Ya da başka bir arkadaş boşandı 10 sene önce. Birkaç aylık evlilikten çocuk oldu, anne o günden beri çocuğa kendisi bakıyor, baba görmüyor bile, kendi kafasina göre her yıl nafakayı 50 lira yükseltiyor. Eski eşinin böyle şeylerin peşine düşüp kendini rezil edecek biri olmadığının güveni içinde. Bir başka kız arkadaş evliliğe devam ediyor çünkü eşi uzun yıllardır çocukla tehdit ediyor. Kadının akıl sağlığını kaybetmesi için elinden geleni yaptı. Kadın çocuğunu kaybetme korkusu ile delirdi. Sahiden artık sağlıklı bir anne ya da insan değil. Ağlayıp kendini kaybedip duruyor durup dururken.

Ben işler boşanmaya doğru ilerlerken insanlığını korumayı başarabilen çok az insan gördüm. O çok güvendiğin, iyi zannettiğin insan küçücük çocuğu bile hırsları için kullanabilir hale geliyor, iki kuruş para kaybetmemek için onursuz bir insan haline geliyor. O yüzden en güzeli hiç evlenmemek. Evlenmek boşanmaktan daha kolay çünkü bizim buralarda.

7 kez evlendim, 19 kez boşandım, iyi biliyorum bu işleri. Zor şeyler.
güncel Önemli Başlıklar