bugün

halk chp yi neden iktidar yapmıyor

%99'u müslüman olan bir ülkede, halen din düşmanlığından ilerlemeye çalışmasından kaynaklanmaktadır. atatürk'den beri sağlam bir lider gelmeyişinin, gelenlerin de atatürk'ü sadece bir siyasi rant aracı olarak kullanmasının da durumun böyle olmasında payı büyüktür. elitist takılıp, anadolu insanını 2. sınıf vatandaş olarak görmesi, halka mesafeli olması, bir sürü etken var. hangi birini sayalım. ve hiçbir allah'ın kulunun çıkıp da "partimizin bu elitist anlayışını yok etmeliyiz" dediği yok. haritayı alıp bakıyorsun, deniz kenarı ne kadar sahil kasabası, tatil yöresi, yazlık mekanı varsa CHP elinde. adamlar dünyaya tatile gelmişler. sorsan şimdi reddederler, "ne alakası var ya" filan derler. anadolu çalışsın biz yatalım kafası, halen bugün devam ediyor.

yapacakları şey çok basit;

1. kılıçdaroğlu'nu partiden göndermeleri, başına aklı başında, genç dinamik birini getirmeleri lazım.
2. birinci maddedeki genç, dinamik derken imamoğlu'nu kastetmemekteyim. genç ama dinamizm yok. yönetim becerisine de sahip değil. liderlik vasfı yok.
3. atatürk ilkelerinden "laiklik" maddesini, halka silah olarak doğrultmamaları gerek.
4. hataları ile yüzleşip, barışmaları gerek. bu barışma, başörtülü kadın çalışan alıp "vitrin mankeni" olarak kullanarak değil, çıkıp kürsüden "geçmiş yıllarda başörtülü ve inançlı insanlara yaptığımız zulümlerden dolayı özür dileriz." demeleri lazım. yoksa her yaptıkları iş, takiyyeden öteye gitmeyecek.
5. bu kadar. bunları yapsın, iktidara oynamaz ise ne olayım.

ha chp'nin iktidar olma gibi bir derdi de yok bence. muhalefette hayet mutlu ve mesut görünüyorlar. muhalefeti bile beceremeyenlerin iktidarı yönetebilmeleri de gerçekten pek mümkün görünmüyor. yazık... atatürk'ün kurduğu, ülkemizin kurucu partisinin haline bakın.