bugün

tanrı dünyayı niye yarattı

Onu sorgulayan,inanmayan canlılar yaratması.. ufku görürsünüz ama ulaşamazsınız, ulaştığınızda yeni bir ufuk bekler bazı şeyler uzakta anlamını bulur.

Cevap-soru ekseninde ana fikir biz düşünmekle,bilim yolu ile sistematik gözlemlerin tanrıyı ispatlamasını beklemek yanlışlığı burda da şöyle bir sonuç çıkıyor "o halde tanrıyı ispat edemıyorsak inanmayız" ki bu cümlenin yanlışlığı cümlede kullanılan inanmak fiilinden kaynaklanıyor çünkü bilime göre kesin birşey yoktur ve inanmak kesin bir olayı kabul etmektir. Kesin bir olayı ispat evreninde ispatlamak fikri sınanabilirlik açısından sıkıntı yaratamaz ama herşey birgün tersinin ispatlanma olgusunuda içinde en azından soyut olarak var ettiğinden bilimsel bakış açılı bir ispat zaten asla objektif olamıyacak gözlemlerimizin dolayı imkânsızdır.

Aradığınız kanıt o bildiğiniz kanıt olmuyacak çünkü bilimin metadolijisi sınırsızın bir tanımlamasını (burda da bir tanım içermesin nedeni düşünce biçimimizin sınırlıları kapsamasından kaynaklanıyor) yapamıyor ve kendi içinde paradoks oluşturmadan cevap nezninde bir şey yok,ifade edemiyor.

Sonuç: tanrıyı sorgulamak akli ilimler/bilimler ile mümkün değil çünkü matematik ve fizik disiplinleri "sonsuz" un tanımlamasında felsefik kalıyor,ispat ortamına alamıyorlar bu da bildiğimiz insanın ve onun ürettiği her türlü tanım kitinin "ispatlanmış sonu" olduğunu delilendiriyor. sorumuza gelirsek sorunun eğer günümuz dünyasını oluşturan bir türde cevap arıyorsanız "isteseniz de bulamazsınız" çünkü insanda son kavramı olduğu için bu soruda ki sonsuz iradenin gerçek amacını anlayamayız.
güncel Önemli Başlıklar