bugün

recep tayyip erdoğan

Tayyip Erdoğan artık değişmiş bir insandır. insanlar dönemler arası sevilir ve nefret edilebilir. Bir kısım halk peşinden giderken bir süre sonra desteği kesebilir. Örnek verelim; 2.Mahmud, Yeniçeri ocağını kaldırırken "Padişah için" dediği vakit halk ve öğrenciler toplanıp Yeniçeri avına çıkmıştı. Fakat daha sonra fes ve diğer ıslahatlar sonrası "Gavur Padişah" dendi. Halkın bir kısmı sevmemeye başladı.
Aynı olayı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'te de görebiliriz. Cumhuriyet devrimleri başlayana dek ve ülke kurulana dek Mandacı ve padişahçı kesimler tarafından sevilmezdi sadece. Fakat ülke kurulup devrimler başlayınca görüyoruz ki o dönemin en önemli 3 fikri ve bu fikirlerin ülkedeki kalemlerinden olan islamcı Necip Fazıl Kısakürek, Türkçü Hüseyin Nihal Atsız, Komünist Sabahattin Ali, Atatürk'e bir sürü eleştiri ve hakaret içeren yazılar yazmıştır. Bu düşünceye baktığımız zaman bu insanların kalemine bakan o kitleler ve niceleri elbette Atatürk'ü de sevmiyordu. Olabilir.
Aynı olayı Akp içinde görebiliriz. 2012 yılına dek bu ülkede bu partiden nefret eden insan pek göremezsiniz. Sevmeyeni elbet yine vardır ama bir kitle değildi bu. 2012 sonrası kırılma başladı. Laik, Atatürkçü ve "sol" kesim tamamen koptu ki asıl gerekçe Gezi Olayları ve Atatürk düşmanlığıdır, bir kısım milliyetçiler koptu ilerleyen barış süreci durumunda daha da büyüdü bu, sözde cemaat denen şer yuvasına tabii insanlar koptu hatta sonunda darbe yapmaya kalktılar. Bir kesim gerçekten nefret etmeye başladı. Bunlar hükümetler ve yöneticiler arasında görülen hadiseler. Zamanla görüşler, insanlar ve hükümetler için düşünceler bu şekilde değişebilir. Bunlara alışmak gerek. Bunda yöneticinin karakteri de önemlidir. Değişir ise insanlar da değişir.