bugün

şeriat istiyoruz

imamı azamı hapishanede katleden emeviler, öncesi ordan oraya sürenler de abbasilerdi. Her iki siyasi otorite de müslümandı, lakin imam bunların gayri islami, keyfi uygulamalarının ve emirlerinin altına fetvasını basan kukla bir kadı olmadığı için şehid edildi. Yeryüzünde hz peygamberden sonra hiçbir devlet islam hukukunu allahın emrettiği şekliyle uygulamadı. Sadece işine gelen işine geldiği kadar..

Çünkü asrı saadetten sonra müslümanlar, yüce allahın adaletine layık bir islami hayattan uzak yaşadılar. Sadece 20. Yy bu zirve yaptı. Hatta moğol imparatoru cengizin, zevkü sefaya düşen abbasilerin başkenti bağdatı yakıp yıkmadan önceki sözü meşhurdur;

"Siz, müslümanlar ne günah işlediniz ki allah sizin başınıza beni musallat etti.!?!.."

Yani: Herkes layık olduğu şekilde yönetilir. Hak ettiği gibi. Hak ettiği kadar. Fazlası fazla gelir. Zaten halkın çoğunluğunun modernitenin, emperyalizmin, kapitalizmin kulu kölesi olduğu, Gayri islami bir hayatı yaşadığı, lat menat ve uzzanın (güç para ve keyfi arzular) ilahlaştığı bir dünyada islam hukukunu talep etmesi hiç samimi, hiç inandırıcı değildir. Yalan..