bugün

akp türkiyesi

Yapılanların küçük bir kısmını aşağıda sıraladım.

Sorun-1 Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütçesi sadece 7,4 milyar TL’ydi. Gençler eşit şartlarda eğitim alamıyor, yetersiz imkanlar ile dünyanın gerisinde kalıyordu.

Çözüm-1 Günümüzde Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütçesi tam tamına 134,7 milyar TL. Gençler evlerine yakın okullara zorlanmadan gidiyor, kitap ve teknoloji desteği alıyor.

Sorun-2 Savunma ihtiyaçlarının sadece %20’sini kendisi karşılayabilen Türkiye, savunma sanayiinde sadece 1,3 milyar dolar üretim gücüne sahipti.

Çözüm-2 Günümüzde Türkiye savunma ihtiyaçlarının %60'ı yerli kaynaklardan sağlanıyor. Türkiye kendi insansız hava aracını, tankını, tüfeğini, helikopterini hatta uçağını üretiyor.

Sorun-3. Türkiye eskiyen, teknolojinin gerisinde kalan ulaşım araçlarını kullanıyor, istanbul başta olmak üzere birçok şehirde ulaşım sorunu yaşanıyordu.

Çözüm-3 Artık Türkiye’de son teknoloji hızlı tren, geniş metro ağları, Metrobüs, Marmaray, gibi birçok ulaşım seçeneği bulunuyor.

Sorun-4 Çağın gerisinde, yetersiz hizmet sunan hastanelerde muayene kuyrukları yetmezmiş gibi ilaç almak için de vatandaşlar kuyruğa girmek zorundaydı.

Çözüm-4 Geliştirilen sağlık sistemi ile SSK hastaneleri kavramı ortadan kaldırıldı. Muayene kuyrukları tarihe karıştı. Bulunamayan ilaç devri kapandı. Şehir hastaneleri ve düzenli sağlık sistemi ile halk rahatladı. Sağlık alanında dünya standartlarına ulaşıldı.

Not: onedio dan alıntı yapılmıştır.
https://onedio.com/haber/...turkiye-nin-durumu-864693