bugün

itü ders kayıtları çilesi

yaşanmadan bilinemeyecek çiledir. yapılması gerekenler ve yaşanacaklar şunlardır:
Öncelikle bir hafta evvelden hocalar hakkında geniş çaplı bir araştırma yapmak gerekir (kayıt öncesi çalışmayan, kayıttan sonra bütün dönem çalışmak zorunda kalır, itünün klasikleşmiş cümlesidir) daha sonra alınan bütün bilgilerle birlikte bir program hazırlanır, burada unutulmayacak bir nokta da, alternatif bir kaç programın el altından bulundurulmasıdır.
Kayıt günü saat 8de bilgisayar başında hazır olmak gerekir, kayıtlar 9da başlar genelde ve kayıt sayfası da tam söylenen saatte açılır. Akşam saat 6ya kadar bilgisayar başında siteye girmek için uğraşıp seçilmek istenen bütün derslerin kontenjanlarının dolmasını seyretmemek için ve o güne lanet etmemek için yapılması gereken bir kaç detay:
- bağlantı iyi olur diye bir netcafeye gitmeyin.
- okuldan kayıt yapmak girişiminde bulunmayın, mümkünse evinizden yapın.
- bilgisayarınıza netscape 4.5 versiyonu yükleyin, kesinlikle kayıt sırasında internet explorer kullanmayın, hiç yoksa netscape in herhangi bir versiyonunu kullanın.
- kayıt açılış saatinden yarım saat evvel siteye girin ve bağlantı kopmaması için devamlı içeride dolaşın.
- açılacak login sayfasının kısayol adresini kopyalayın ve bir yere kaydedin, o adreste yazılan node rakamlarının 1den 8e kadar değiştirerek girmeyi deneyin.
bir tuşa tıkladığınızın üzerinden yarım saat geçse de sakın açılmadı diye kapatmayın (eğer netscape kullanılıyorsa) hata vermedikçe ekrana dokunmayın. ben tıkladıktan 45 dakika sonra sayfanın açıldığını bilirim.

hadi kolay gelsin. *