bugün

protein tozu

yüzyıllardır kullandığım ancak seboreik dermatitimle çakıştığı için son demlerini kullandığım takviye. içinde barındırdığı şeker ile seboreik dermatiti ancak bir gofret kadar, bir kase pirinç kadar, bir avuç acı biber kadar tehdit etmektedir. yine de seboreik dermatite sahip bireyler tarafından kullanılmamalıdır.

içeriğinde bcaa ve eksta amino asit takviyesi olanlar çok büyük bir açığı kapatacaktır. başlangıç seviyesi sporculara önerilmez. onların işi bcaa iledir.

neyse, yumurtaya yatay geçiş yapacağım.

edit: sevgili harvardlı hocama ithafen nacizane eleştirilerim:

-zaten süt insanoğlunun hayatında daha yalnızca birkaç yüzyıldır aktif bir biçimde yer alıyor. evrimde sütün yeri yok. bu yüzden katılabilirim ancak dünyada 100 kişi yaşıyorsa bunların belki de 2 veya 3'ü süte karşı olumsuz yan etkiler gösteriyordur. protein tozu süt üzerinden genel geçer bir eleştiriye maruz bırakılamaz.

-ilave şeker konusu sonuna kadar haklı ancak 100 ml gazlı içecekte 12-13 gram şeker olduğunu hatırlatmak isterim. 1 bardak gazlı içecek 25 gram şeker ihtiva ederken bir ölçek -40 gr- pekala 10-15 gram şekeri ancak ihtiva eder ki bunun tek sebebi amino asitler ve proteinlerin kana çabuk karışmasını sağlamaktır. olay şeker ise meyve de yemeyiniz efendim.

-ağır metal konusu ise komedi. derin su balıklarının neredeyse gramlarca ağır metal içerdiği bırakın akademisyenleri, haldeki balıkçı tarafından dahi söylenmekte. hayatın gerçeği eleştiri malzemesi yapılamaz.

protein tozu bir takviyedir. yalnızca bu kadar. 1200 kalorilik muhabbetler gainera girer ki onun da amacı kilo aldırmaktır. pekala bir kişinin günlük ihtiyacı 2400-500 iken 1200 kalorilik protein ve karb dolu bir takviye, oldukça kullanışlı olacaktır.