bugün

küçükbakkalköy

Küçükbakkalköy Kadıköy'e bağlı olduğu zamanlar bolca gecekondu bulunan bir Roman yerleşimiydi. Ataşehir ilçe olmadan önce oturduğum sokakta asfalt dahi yoktu, yağmur yağdığı an dere taşıp akıyordu ve kendi başına sokağa çıkmak kötü alışkanlıkları olanlardan dolayı çok tehlikeliydi. Sıkıntım Romanlarla değil (ki onların arasında çok sevdiğim arkadaşlarım vardı), belediyenin sıkı hizmet vermemesiyle. Cami Caddesindeki Kur'an kursunun solunda bir market (ki bu market iki üç kez el değiştirdikten sonra kapandı), sağında ise pek iyi durumda olmayan bir bina vardı (söz konusu binanın olduğu yerde şu an otel inşaatı var). Fahriye Vandemir Anaokulu ise o zamanlar ilköğretim okuluydu, ondan da önce kiliseymiş. 2011'de eski bina yıkılarak yenisi yapıldı ve anaokuluna çevrildi, Ataşehir ilçe Millî Eğitim Müdürlüğü de oraya taşındı. Okulumuzun yıkıldığı sene Ata ilköğretim Okulu'na önceki okulumuzun öğrencileri olarak naklolunmuştuk. Fahriye Vandemir iÖO inşaatı bitip anaokuluna dönüştürülünce toptan Ata'lı olduk ve bizler oranın ilköğretim okulu olduğu dönemin son mezunlarındandık. O bina da yıkılarak yenisi yapıldı ve orası ilkokul oldu.

2013 senesinde iki alışveriş merkezi olan bir mahalle konumuna geldik. ilk önce Dilek Sabancı Lisesinin olduğu caddede Novada, sonra da Dudullu Caddesindeki Lukoil'in (o istasyon sonra Shell istasyonuna dönüştü) sağına da Brandium açıldı. Brandium'un açılmasıyla Novada pek rağbet görmemeye başladı ve açıldığı sene ekim ayında Novada'nın Burger King ve Tavuk Dünyası hariç yemek bölümündeki bütün restoranlar (Usta Dönerci'nin ilk şubesi de dahil) kapandı. Tavuk Dünyası ise eski Arby's'in yerine taşındı. Seneler sonra sinema, oyun alanı ve Köfteci Yusuf'un açılmasıyla Novada eski kalabalık günlerine geri döndü. Aynı zamanda mahalledeki iki Migros'tan biri orada bulunmakta.

Ancak şu noktada kırıldım. Hani belediye başkanımız mahallemize uluslararası gösteri ve konser salonu yapacaktı, neden inşaata bile başlanmadı? Bir tamamlansa Zorlu falan yalan olur.