bugün

cehennem yalandır

Toplum, kendi cehennemini ve şeytanını bir şekilde yaratıyor. Dinler olmasa cehennem yine olacaktı. Allah olmasa olacaktı. Şeytan yoksa yine cehennem var.

Sanıyorum gündüz vassaf demişti. Emin değilim. insanlar cenneti tasvir edemez ama cehennemi en karanlık, en ateşli ve en korkunç hali ile tasvir edebilir diye. Böyle bir şeyler demişti.

Cehennem diye ortalığı yıkanlara cenneti sorun, sahiden tasvir edemiyor. Cennet içimizde yok çünkü. Gücümüz onu tasvir etmeye yetmiyor.

Mesela benim yetiyordu eskiden. Pembe bulutlar istiyorum. Mariana çukuru talep ediyorum. Ölümsüz bir adam, üzerinde deney yapmam gerekiyor. Uçaklara ihtiyacım var çünkü düştükleri zaman verdikleri zararı hesap etmek istiyorum. Bazı ünlüler komşum olacak, çok ünlü aşcılar. Nudizm istiyorum. Savaşmak istiyorum. bazen barışmak istiyorum. Kendi cennetimin diktatörü olmak istiyorum. Psikopat tarafımı ortaya çıkarabileceğim tek yer orası çünkü günah yok. Düşünsene.

Yok cennet öyle bir yer değil diyorlar. Cehennemi anlatsan, hepsinin gözleri parlar, evet ya derler kıçını fareler yiyormuş, gözlerinden göz zinası sebebüyle yılanlar fışkırıyormuş.

Haliyle cehennem insandır. Cehennem insanın beynidir.