bugün

savaşlarda erkeklerin ölmesi

ikinci Dünya Savaşı'nda ölen 65 milyon vatandaşın %33ü asker %67si sivildi. şehirlere bombalar bırakan uçaklar, atılan atom bombası, zehirli gazlar, insanları toplama kamplarına tıkan manyak... bunlar sivil ve asker ayırmadığı gibi ne yazık ki kadın ve erkek de ayırmıyor.
kadınlar cephede savaşmadığı için kadınlar ölmüyor sanılmasın. hele hele savaşta erkekler kadar ölmüyorlar diye savaşın acılarından, yıkımından, kederinden etkilenmediğini kimse söylemesin.

erkeklerin hırsları, inatlari, saldirganlikları yüzünden başlayan savaşlarda en çok acıyı kadınlar çeker. bir kere şehrine düşman girerse ölümden beter şeyler yaşarlar çünkü. bunu birinci dünya Savaşı'nda gördük, ikinci Dünya Savaşı'nda alman şehirlerini alan Amerikalı ve Rusların alman kadınlarına yaptıklarından da gördük. aradan yıllar geçti, insanın ehlileştiğini düşünürken geçen sene orta Doğu'da da gördük kadınların savaşlarda neler çektiğini.

arkasında kadınları var, ailesi var namusu var. düşman girerse ayaklarının altında çiğneyecek onları diye cephede daha bir inatla hırsla direnen adamların yerine kadınlar neden cephede savaşmıyor, ölmüyor diyen adamlara geldik ya bu da ilginç.