bugün

katsayi diye aglayan meslek lisesi mezunlari

lise tercihlerinde 'ne de olsa önümüz açılır, düz lise okumaktan iyidir' diyip meslek lisesine ağırlık veren, kazandığında da sazanlama dalan bünyenin zamanla anlayıp, 'ah düz lise' diye ağlayışlarının ardından gelir.
daha 13-14 yaşlarındayken ne kadar sağlıklı bir seçim yapabilir ki.. tüm hayatı boyunca sürdürmek istediği mesleği daha kişilik oturmadan seçmek kolay değildir.. bölümününde yapabilceklerini gördükçe, kafasında oluştukça, olgunlaştıkça, kendini tanıdıkça başka alanlara da kayabilir. bölümden soğumasını * sağlayabilecek bir çok etken olabilir. yine de bu demek değildir bu çocuk bu meslekle hayatına devam etmek istiyor. işte o zaman başlar kat sayımız düşük, ne 4yıllık hakkımız var ne de başka bir bölüme geçişimiz diye ağlamalar.. yakarışlar.. çare aranıp yine de 2yıllığa mahkum hayat..
belki de tek avantajları öss dertleri olmamasıdır. ne kadar kasarlarsa kassınlar * katsayı nedeniyle kendi 2yıllık bölümleri dışında bölüme girme şansları yoktur. tamam öss derdi yok ama geçiş için lise mezuniyet puanlarının yüksek olmasına ihtiyaçları vardır. herkesin dediğinin aksine bazıları ne lisede ne yüksekokulda yeterli eğitimi alamazlar. 6yıl boyunca boş bilgilerle, bazı bazı boş hocalarla, boş sıavlarıyla.. boğuşur dururlar.
tek çare 2yıl sonrasında öss'de bile kasmayan o öğrencileri bekleyen dgs * dir. en son ciddi hazırlandıkları sınav lise tercihleri için olanla kalmıştır.. her üniversitenin dgs'yle aldığı öğrenci sayısı kısıtlıdır. * o kısıtlı kontenjanda yerini alabilmek için yüksek bir puan alması ve öss gibi ciddi bir hazırlık gerekmektedir.
e şimdi bu öğrencinin okulda da kastıran dersleri varsa, başka bir bölüm okumak için her gün dualar ediyorsa, çaresi yoksa ve kabullenmesi gerekiyorsa, bir de ilerdeki dgs derdini düşünüyorsa, çaresizse.. gel de lisedeki katsayı için ağlama.. gel de imam hatiplerle meslek liselerinin bir tutulmasına, tayyipin inadına onların önünü açmak istemeyip meslek liselerinin de önünü açmayan yöke sövme..!