bugün

evde vücut geliştirme

Spor salonuna gidemeyenler için basit egzersizlerle evde vücut çalışmak mümkün. Şöyle ki size 2-3 hareket vereceğim bu hareketler sayesinde vücudunuzdaki değişiklikleri hissedeceksiniz. Tam anlamıyla sağlamlık istiyorsanız bunları mutlaka yapmanızı tavsiye ederim. Birinci hareketim barfiks ikincisi ise Tüm dünyada en iyi hareketler listesine giren, bir çok kas grubunu çalıştıran beden ve fiziki kuvvetin artmasını sağlayan, Tamamen yerli hareketimiz olan Türk kalkışı hareketi. Osmanlı döneminde askere alınma sürecinde yeterlilik hareketi olarak bilinen Türk kalkışını 45 kg ile yapamayanların askerliğe el verişsiz olduğu bilinmektedir. Bu hareket Tüm dünyada değer görürken ne yazık ki ülkemizde kimse bilmiyor. Çünkü bu harekete sahip çıkamadık! Neyse konumuza dönersek bu hareketler ile sağlam bir gövde ve sağlam bir üst vücut antrenmanı çıkartmak mümkün.

Hareketinin yapılışına burdan bakabilirsiniz. Türk kalkışı

Barfiks hareketini yapabildiğiniz maksimum sayının yarısı x 3-4 set yapabilirsiniz. Örn 10 tekrar yapıyorsanız 4X5 uygulayabilirsiniz. Bu sayede her seferinde sayınızı arttırmak mümkün olabilir. Barfiks üst vücut için gerçekten muhteşem bir hareket. Kol, kanat, sırt, omuz neredeyse her yere vuruyor. Bu yüzden bu hareketi evde oldukça kolay uygulamanız ve her seferinde sayınızı arttırmanız mümkün.

Bu hareketlerin yanına kombin olarak istediğinizi koyabilirsiniz. Mesela biraz göğüs odaklı olmasını istiyorsanız Şınav çekebilirsiniz. Barfiks, Türk kalkışı ve şınav olarak programı uygulayabilirsiniz. Bu hareketler sizin bedensel kuvvetinizi arttırır ve daha sağlam bir gövde gücüne sahip olmanızı sağlar.
Bu programların yanında dilerseniz Evde vücut geliştirme hareketlerinide uygulayıp spor salonuna gitmenize gerek kalmadan sağlam bir vücut oluşturabilirsiniz. Bunun için tek sorun istekli olmanız.