bugün

iran ın ukrayna uçağını düşürmesi

Düz mantık düşünüyorum. iran için Kasım süleymani önemli bir insandı. Hatta ilah olarak görülüyordu. Defence, military siteleri hakkında bilginiz varsa ne dediğimi anlarsınız. Biz türklerin forum imzalarında ki Atatürk gibi Acem arkadaşların çoğu Kasım süleymani fotoğrafları ve sözleri koyarlardı.

iran için şok bir olaydı Süleymani'nin öldürülmesi ve buna karşılık vermek zorundaydı. Yoksa şeriat tehlikeye girerdi muhalifler hükümet için yeniden güçlenirdi. Karşılık apar topar, en olası hedefler seçildi. hem kısa süre içersinde olmak zorundaydı hem de başarılı olmak zorundaydı iran.

Sivil uçağın vurulması bu karışıklıkdan oldu, elinde ki orta menzilli füzeler iran'ın belli. saldırı yapılan üs El-Esed üssü iran sınırından yaklaşık 370 kilometre, Erbil ise 105 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Saldırılar Scud füzeleri ile gerçekleşmiş. Hedefi vurma oranları için şöyle bir espri yapılır ; Ortadoğu'da şemsiye ile dolaşırsanız scudların sizi vurma olasılığı artar.

özet ; iran a.b.d. ye hemen karşılık vermek istedi ve elinde ki personelin yeteneği ve silah envanterine bağlı olarak sivil uçağı vurdu. Olan kimseye zararı olmayan Kanada ülkesi vatandaşlarına oldu.