bugün

38 yaşında emekli olmayı istemek

Bir fabrikada 1000 tane işçi çalışır ama o fabrikanın kahrını çeken canını dişine takan adam gibi çalışan 20 kişidir. Yani yüzde % 2. Diğerleri salla başı al maaşı. Bir sanayide 1000 tane fabrika vardır. Ama işçinin hakkını veren 20 tanesidir. Yine % 2. Kalanı asgari ücretle insan kullanan eşek istihdam merkezidir. Ondan sonra niye gelişemiyoruz diye ağlarlar. 60 yaşında emeklilik avrupa standardı. iyi güzel ama türkiyede ne işçi ne işveren ne de devlet avrupa standardında değil ki. Avrupada vergi oranları en fazla % 7 iken türkiyede en az 24 kalem vergi vardır. Esnaf sanayici üretici çalmadan ayakta duramaz. Çünkü ithalatçıyla kayıt dışıyla rekabet edemez. Ama halka sorsan hep iktidar çalıyordur kendi çaldıklarını görmezler. Piyasada ihracata çalışıp tam fatura kesenler harici % 20 faturayla çalışırlar. Yakalanırsa keserler. Onu hesaba katmazlar. Peki işçi ve işverenin böyle olduğu bir ülkede idareciler nasıldır? Onlarda aynı zihniyettedir. iktidar da muhalefette birbirlerini yerler ama aldıkları maaşa göre iş yapmazlar. Halka 60 yaşında emeklilik kendilerine süper emeklilik çıkartırlar. Ama ne hikmetse muhalefet buna değinmez bile. Çünkü devlet hem işçinin hem işverenin sırtından geçinir. Çindeki gibi imalata ar-ge değer vermek şöyle dursun bir de üstüne ithalatı serbest edip imalatı bitirip a4 kağıdını bile üretemeyip suçu doların üzerine atarlar. Kendi yandaş suni zenginlerine bakıp halkının refah seviyesini buna göre belirlerler. Yeniden değerleme ve vergi resim harç ve ceza oranlarına senelik % 20 zam yapıp % 8 gibi tek haneli enflasyon rakamlarından bahsederler. Yollar köprüler yapıp bedelinin çok üzerinde hazineye fatura ederler. Lüks israf almış başını yürümüştür. Kimse eleştiremez. Beceriksiz liyakatsiz herifleri devlet kademelerine getirip iflas bayrağını çekerler. Sonrada abd çağırınca tıpış tıpış giderler. Neticede Bu millete bu müstehaktır çünkü.

Bir ülkede en fazla kâr eden kurum bankalarsa, faiz iliklerimize kadar işlediyse, üstelik bu bankaların yarıdan fazlası yabancıysa, diğerlerinin (halkın tüm kesimlerinin) gırtlağa kadar borcu varsa dış güçler sizi çoktan ele geçirmişlerdir. Uyanın da balığa çıkın..

Erken emeklilikle 1 milyon kişinin fazladan emekli olmasının devlete maliyeti aylık 2 katrilyon (eski parayla) lira. Yakında emekli maaşlarını bile ödeyemez hâle gelmesinden korkulan bir yönetimden emekliliği erken yaşlara çekmesini beklemek..