bugün

meksika uyuşturucu kartelleri

Dünya uyuşturucu trafiğinin çok büyük bir kısmı ellerinde olan kartellerdir. ciddi olmak lazım pek şakaya gelmezler. e-postalarını hacklayen anonymous üyesini kısa sürede bulup ne yaptıkları malum...

başlıcaları:

(bkz: gulf kartel)
(bkz: beltran leyva kartel)
(bkz: los zetas kartel)
(bkz: guadalajara kartel)
(bkz: juares kartel)
(bkz: sinaloa kartel)
(bkz: colima kartel)
(bkz: knights templar kartel)
(bkz: tijuana kartel)
(bkz: south pasific kartel)
(bkz: la familia michoacana)

kısa bir hikaye:

Meksika’da “babaların babası” olarak tanımlanan beltran leyva’nın özel kuvvetlerin evine yapılan baskında öldürülmesinden sonra uyuşturucu kartelinin intikamı acı oldu.

bu baskında "ensign angulo cordova" adlı özel kuvvetlere bağlı bir asker ölüyor ve cenaze töreni düzenleniyor ve kimliği açığa çıkıyor askerin. (ilk defa birinin kimliği açıklanmış ve devlet töreni düzenlenerek kahraman ilan edilmiş ölen asker, normalde meksika’da kartellerle savaşan hükümet görevlileri ve polisler, kar maskeleriyle kimliklerini gizliyor.) cenazeye çok sayıda bakan, komutan ve başkan kalderon falan katılıyor.
ülkeyi şoke eden saldırı da işte bu cenazeden sonra gerçekleşti:

Oğullarını defnettikten sonra evlerine dönen aile, gece yarısı uykularındayken saldırıya uğradı. tek katlı evin önüne araçla gelen saldırganlar, balyozla girdikleri evi mermi yağmuruna tuttu. 80 merminin isabet ettiği evde bulunan çavuşun annesi irma cordova, kız kardeşi yolidabey cordova (23) ve ağabeyi benito cordova(28) olay yerinde hayatını kaybetti. 46 yaşındaki teyzesi josefa angulo da hastaneye götürülürken yaşamını yitirdi. bir diğer kız kardeşi miraldeyi ise yoğun bakımda. saldırı ülkenin gündemine bomba gibi düştü. başkan felipe calderon yayınladığı açıklamada, saldırıyı alçak ve korkakça olarak niteledi. calderon, “bu olay organize suç şebekelerinin vicdansızlığını bir kez daha gösteriyor” dedi. senato başkanı sebastian calderon ise “hükümetin ve silahlı kuvvetlerimizin gardı düşmemeli. organize suçların kararlılıkla üzerine gidilmelidir” diye konuştu. uzmanlara göre bu saldırı ile uyuşturucu kartelleri polis ve askerlere tek bir mesaj vermek istedi:

“Bize dokunursanız sadece sizin değil ailenizin de peşine düşeriz.”