bugün

türkiyede sucuklar çok kalitesiz

neresinden tutsam bilemedim, o vakıt tutmuyorum. ancak bir iki şey paylaşacağım siz değersiz uludağ sözlük yoldaşlarım ile.

birincisi çok kolay tuzağa düşüyorsunuz, biri bir şey söylüyor, inanıyorsunuz. özünde sizi insan yerine koyup yazı kaleme almak da akıllı insan işi değil, ancak kimi vakıt deli olmakta iyidir.

birincisi, sucuk, salam, sosis marketlerde, ve marketlerin şarküteri reyonlarında satılmasına karşın bu ürünlerin ana yapısının "ısıl işlem görmeyen" et ürünleri olduğunu bilmemiz gerek. sucuk bu fabrikasyona en uzun dayanan et ürünü oldu.

gene bir başka bilgi, kangal sucuk özü olarak ısıl işlem görmemiş, eski okul (usul) tarzı yapılan sucuktur.

o ki, ısıl işlem görmüş (baton) ya da ısıl işlem görmemiş (kangal) bir et ürününü nasıl çiğ yiyorsunuz, mideniz nasıl alıyor, bilmiyorum...

(bilmek de istemiyorum)

biri bana çıkıp türkiye'de gürcü ülkesinden ya da bulgaria'dan daha kalitesiz ürünler üretiliyor der ise ona kaynak sorarım, sormadan önce iyice bir gülerim ancak o ayrı. genelde bunu yapmıyorum çünkü "takıldığım" (ergen ile ergen gibi konuşmak yasa oldu mir'im) insanlar pek kaynaksız konuşmaz, konuşsa da ben pek üstüne gitmem. ancak bu işin ardını bırakmıyorum, yukarıda sayılan dört ülkenin de sucukları ile türk üretimi olan sucuklar (ki bir bir kalite sıralaması istiyorum) alınsın, tadılsın, karar verilsin.

iddia sahibin yemesi, alması gerekmiyor. bu işe sponsor olarak kendi seçtiği bir insan ile de bu görevi yerine getirebilir.

bir yoldaş türk sucukları kötü diyor, ben de bir yoldaşım, ben de iyi diyorum.

ne yapacaksınız? kime inanacaksınız? bana mı? ona mı?

bence kendinize bir iyilik yapın, kendinize inanın.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar