bugün

karadeniz teknik üniversitesi

Dün (5 Kasım 2008) KTÜ iktisat ve idari Bilimler Fakültesi nde Öğrenci Kolektifi nden üniversiteliler ile faşistler arasında çıkan tartışma sonucunda arbede yaşandı.

Trabzon da bulunan Karadeniz Teknik Üniversitesi nde dün öğle saatlerinde iktisat Fakültesi kantininde Kolektif li üniversitelilerle faşistler arasında gerginlik yaşandı. Gerginlik, faşistlerin Kolektif li üniversitelileri iktisat Fakültesi kantininde oturdukları bir masadan, "Burası Teşkilat masası" diyerek kaldırmak istemesi üzerine başladı. Kolektif li üniversiteliler kantinin tüm üniversitelilere ait olduğunu ve kimseye özel yer ayrılamayacağını belirtti. Araya giren kantin işletmecisi faşist öğrencilerden yana tavır aldı. Daha sonra kendini "Reis" diye adlandıran bir kişi masadan kalkmayan Kolektif lilere küfür ederek fiili saldırıya teşebbüs etti. Kolektif lilerin fiili saldırıya karşılık verdi. Kendine "Reis" diyen faşist aldığı darbelerle yaralandı ve kantinden bir bıçak temin ederek tekrar saldırıya geçmek istedi. Kantinde bulunan diğer üniversitelilerin müdahalesi sonucu elindeki bıçağı bırakan faşist, diğer arkadaşlarıyla beraber kantinden uzaklaştı. Daha sonra jandarma Kolektif li üniversitelilerle fiili saldırıda bulunan faşist öğrenciyi gözaltına aldı. Jandarma karakoluna götürülen üniversiteliler ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldılar.

Akşam saatlerinde ise Trabzon şehir merkezinde faşistler yine Kolektif li üniversitelilere pusu kurarak saldırmak istedi. Yine Kolektif li üniversitelilerin fiili saldırıya karşılık vermesi üzerine, saldırgan faşistler olay yerini terk ettiler.

iki yıl önce yine Kolektif li üniversitelilere saldıran faşistler o zaman da Öğrenci Kolektifi Tiyatro Atölyesi nin üniversitede oynadığı tiyatroyu bahane göstermişlerdi.

sendika.org