bugün

amerikadaki bir üniversite kampüsünün birebir kopyasına sahip olan üniversite. rivayetlere göre mahkemeye taşınan bu konuda amerikadaki üniversitenin kampüsünde kilise bulunurken bizimkinde cami bulunmasından dolayı davayı kazandığı söylenen yüksek lisans yaptığım ilim irfan yuvası.
kantinlerinde çoğunlukla pop müziğin ve arabeskin en ilkel katmanlarının çalındığı, derse giren hocaların zorla ayağa kaldırarak öğrenciyi sindirdiği, ramazan aylarında yemek yiyen öğrencilerin akabinde dayak da yediği, imajdan ve şekilden başka hiçbir şeye önem verilmeyen, bol bol kafa tokuşturulan yurdum üniversitesi...

belki de ülkemdeki üniversitelerin eğitim ve öğrenci seviyesini en iyi özetleyen okul...
iiBF'ne TiTiA* diyen ve o fakültede okuyon öğrencilere titialı diye hitap eden öğrencilerin okuduğu ilim irfan yuvası.
hocalarına imparator ati, ortalama 20, seviyoruz seni, geçirsene bizi diye şarkı bestelenen üniversite
deniz manzaralı çok hoş bir kampüse sahip üniversite. Eğitiminin oldukça ağır olduğundan da bahsedilmektedir. Teknik bir üniversite olmasına rağmen içinde Tıp Fakültesini barındırmaktadır. "Aman canım, teknik üniversitede tıp Fakültesi olur mu?" diyenlere bu fakülteyi gezip görmeleri tavsiye edilir, zira Ktü Tıp Fakültesi Türkiye'deki çoğu Tıp fakültesinden üstün bir konumdadır.
Trabzon Yunus Emre, Kanuni Anadolu, Fatih ve Affan Kitapçığlu Liselerinin devamı niteliğindedir. Hatta birinci sınıfta Türk Dili dersine gelen hocanın "bu sınıfta liseden benim öğrencilerim kimlermiş bakalım parmak kaldırsın" şeklinde bir soru sorduğu da görülmüştür.
Bütün bunların yanında kaliteli hocaları da bünyesinde barındırır. Özellikle iktisadi ve idari Bilimler Fakültesi'nin 40 yaş üstü hocalarının hemen hemen tamamı istanbul ya da Ankara Üniversitesi mezunlarıdır. Ancak birçoğu 80 öncesi siyasi çekişmelerin paronayasını yaşadığından eğitim anlayışlarında disiplin herşeyden önce gelir. Bu nedenledir ki KTÜ, yüksek lise seviyesinden öteye geçememektedir.
Ancak kampusu birçok üniversiteden çok daha güzeldir. Şu anda yaşamakta olduğu "zihniyet devrimi"ni tamamladıktan sonra Türkiye'nin en okunası üniversitelerinden biri olacağından şüphem olmayan biricik okulum, ilim irfan yuvam, yüksek lisem.
Trabzonun denize nazır güzel manzaralı üniversitesi.... tanımlamama manzarasından başladım çünkü sürekli değişen ve şuan uygulanmakta olan eğitim sistemiyle senelerdir öğrencilere işkence çektirmektedir. Ne kadar böyle düşünsemde geriye baktığımda en son şunu söyleyebilirim: O güzel insanlarla birlikte yaşadığım bir çok hoş anıyı uzun yıllar sonra bile asla unutamayacağım üniversite.
ambleminin ''giriş vardır çıkış yoktur'' anlamına geldiği söylenen,3 kapısı olduğu halde üçünü de tercih etmeyip, kampüs sınırını oluşturan duvarın üzerinden bir merdiven yardımıyla geçerek (bazı günler çamurlar içinde) derslere devam etmeye çalıştığımız, yeşille mavinin birleştiği, türkiye'nin en büyük 3.kampüsüne sahip olan, türkiye'nin 4 teknik üniversitesinden biri.. bünyesinde tıp fakültesi barındıran dünyadaki tek teknik üniversite * pornolarıyla, abazalarıyla, eylemleriyle, titia 'sıyla meşhurdur.. teknik olmasa kimsenin gelmeyeceği güzel üniversitem.. keşke trabzonda değil de samsun'da olsaydı,o zaman tadından yenmezdi..
http://www.ktusozluk.com gibi güzel bir yapıya kavuşan üniversite.. *
an itibari ile yuksek sadakat ve özlem tekin'in sahne aldığı ve yarın kenan doğulu'nun sahne alacağı üniversitem.
ayrıca bilinmesi gerek önemli bir özelliğide balkonlarıdır. üniversite bulunan bu balkonlar hava karardıktan sonra genelev misali işlemektedir. gelpte boş yer bulamayanlar tamam kardeş senin süren doldu hadi bizimde işimiz var gibisinden bir laf işitilmesi muhtemeldir.
cc almak için sınav ortalamaları enaz 50 olması gereken birde finalde enaz 45 alınması gereken üniversite.kampüsü çok güzeldir.
maliye bakanı olacağım olmadı mali müşavir olurum dediğim titiası ile meşhur ilim ve irfan yuvam.
en sevda halimle yazıyorum bu yazıyı;
trabzon'un doğasıyla,havasıyla,suyuyla,yaşanabilir yer olmasıyla ktü'nünde müthiş kampüsü,havaalanı karşısında manzaralı mekanı,konuşmasına, şivelerine hayran olduğum insanlarının çoğunun eğitim gördüğü canım ülkemin,4 teknik üniversitesinden birisi.
herşeye rağmen ama herşeye rağmen bir türlü dedim ya bir türlü... canım bölgemin ne yapsa ne etse olmayacak üniversitesidir.
gün itibariyle* yeni bir sistem değişikliğiyle öğrencilerini mağdur duruma düşürmüş üniversite. *
geride kalan son 5 yıl içinde *3 sistem değişikliği yaşatmış, tam öğrenciler "vay anasını bu sene de değişiklik olmadı" derken ani bir dönüşle yaz sonunda yapılan bütünleme sınavlarının güz dönemine ait olan bölümünü ara tatilin ortasına koyarak orta parmağını çekinmeden bütün öğrencilerin gözüne sokmuştur. tamam, zaten parmağı görmeye alıştık ama şimdi de yapılmaz ki. finallere iki hafta kala, herkes memleketine gitmek için biletlerini almış. öğrencilerin an itibariyle psikolojilerinin final öncesi ne durumda olduğunu varın siz düşünün.
üstüne üstlük fazlasıyla uzun(!) olan* tatilimizin tam ortasına sıçmıştır.

bu değişiklikle, "allah sizin aklınızı, bizim sabrımızı bütünlesin" dedirtmiştir.
sistem değişiklikleri heyecanla beklenen üniversite. değişiklikler önce şehir efsaneleriyle yayılır, doğrusunu öğrenmek için öğrenci işlerine gidilir, her bir memur sistemi farklı anlattıktan sonra sınavlara girilir, tam sistemi çözdük derken, yeni bir sistem kulaktan kulağa dolaşmaya başlar. bu şekilde giden kısır döngü üniversitenin tuzu biberidir.

son 8 senede duyduğum sistem değişiklikleri ve şehir efsaneleri:

- Kenan Çelik Muğla'ya gidiyormuş.
- Ortalama 60 olucak.
- Kilit kalktı.
- Rektör sistem değişikliği istiyormuş.
- Tıp Fakültesi olduğu için üniversitenin teknik ibaresi elinden alınacak.
- Hukuk Fakültesi açılıyor.
- Atila Kesim emekli oluyor.
- 8. sınıflar boş kağıt verse bile geçiriyorlar.
- Rektörlüğün önündeki bronz heykel 250 milyarmış.

Bunların hiçbiri efsaneden öteye gidemedi...
an itibariyle sorunlu web sitesi sayesinde dönem sonu notlarını bekleyen tüm öğrencilerini ruh hastası etmiş okul. iki gün sonra bütler başlayacak ancak öğrenciler hangi dersten büte girmeleri gerektiğini öğrenebilmiş değiller. burdan yetkilileri ayakta alkışlıyorum.

2. tanım : insanlar tarafından yönetilmeyen üniversite.
ilk kazanıldığında burada okunmaz denilen, cehennemin dünya versiyonu olarak düşünülen ilerleyen 4 yılın ardından yüreğin üzüntüden delinmesine neden olan üniversite. Kampüsü güzeldir her mevsim adını bilmediğiniz bir sürü ağaç vardır. Ihlamur ağaçlarının arasında yürümek tarifsiz bir huzurdur. Son senlerde ağaçlara arkadaşlık yapıldı. bilinmez ama bir sürür heykel ile süslenmiştir köşe bucak. Burada yaşadıkça gözünüz maviye yeşile alışık olur. Cennet midir nedir?
teknik üniversite değildir. hakkında saatlerce verip veriştirebileceğim kurum. trabzonun * yarı geçim kaynağı. 24saatin 23saati 404 veren tasarım harikası bir siteye sahiptir. trabzon çervesinde birkaç ilde de kampüslerinde de okuyan öğrencilerden etkinlik payı adı altında harç * toplayan kuruluştur. sınav zamanlarına raslayan dandik festivallerinde diğer kampüs öğrencilerinden çok duman konserinde kendini düğüne gelmiş zanneden yerli odunları ağırlar. *
(bkz: ölmek istiyorum)
web sitesinin bilgi işlem bölümü sürekli sorunlu olan üniversite. 4 gündür girilememekle birlikte bütünleme sonuçları yalan olmuştur. ayrıca aileye söylenecek yalanın içeriği de kaç dersten kalındığı bilinmediği için iyice boka sarmıştır.
karadenizde yasamayıp da istanbul vb. illerden buralara gidenlere şaşırıyorum bir de üniversite kazandık diye böbürlenirler. ey allahım...
1-hocaların çoğu hemşehri yada akarabadır.çiftlik tabiri yerindedir.
2-herkes kampüsüne bayılır ama kampüsten başka pek bir şeyide yoktur zaten.
3-hemşehrilik ilişkileri yerindeyse ve iyide milliyetçi taklidi yaparsanız özellikle eğitimde gayet işinize yarar.
4-büyük iller dışında anadaoluda öğrencilerinin eylem yaptığı ende bir üniversitedir.
5-gelenler ilk önce burdan nasıl gidiliri düşünürler ama sonraki zamanlarda daha fazla nasıl kalırıma döner.
6-ilim irfan yuvası tabiri tam burası için denmiştir hertürlü eğitim verilir.şehir merkezinden önce otobüs çömlekçi denen bir yerden geçer ve burası tamamen rus hayat kadınları ile doludur.inip gezerseniz ne kadar sıcak kanlı olduklarını göreceksiniz sizde.
7-üniversite kavramı burada çok farklı işler anlayamazsınız kendinizi zorlamayın.
8-hocaları içinde bol bol mit ve diğer kurumların adamları vardır aman dikkatli olun.
Dün (5 Kasım 2008) KTÜ iktisat ve idari Bilimler Fakültesi nde Öğrenci Kolektifi nden üniversiteliler ile faşistler arasında çıkan tartışma sonucunda arbede yaşandı.

Trabzon da bulunan Karadeniz Teknik Üniversitesi nde dün öğle saatlerinde iktisat Fakültesi kantininde Kolektif li üniversitelilerle faşistler arasında gerginlik yaşandı. Gerginlik, faşistlerin Kolektif li üniversitelileri iktisat Fakültesi kantininde oturdukları bir masadan, "Burası Teşkilat masası" diyerek kaldırmak istemesi üzerine başladı. Kolektif li üniversiteliler kantinin tüm üniversitelilere ait olduğunu ve kimseye özel yer ayrılamayacağını belirtti. Araya giren kantin işletmecisi faşist öğrencilerden yana tavır aldı. Daha sonra kendini "Reis" diye adlandıran bir kişi masadan kalkmayan Kolektif lilere küfür ederek fiili saldırıya teşebbüs etti. Kolektif lilerin fiili saldırıya karşılık verdi. Kendine "Reis" diyen faşist aldığı darbelerle yaralandı ve kantinden bir bıçak temin ederek tekrar saldırıya geçmek istedi. Kantinde bulunan diğer üniversitelilerin müdahalesi sonucu elindeki bıçağı bırakan faşist, diğer arkadaşlarıyla beraber kantinden uzaklaştı. Daha sonra jandarma Kolektif li üniversitelilerle fiili saldırıda bulunan faşist öğrenciyi gözaltına aldı. Jandarma karakoluna götürülen üniversiteliler ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldılar.

Akşam saatlerinde ise Trabzon şehir merkezinde faşistler yine Kolektif li üniversitelilere pusu kurarak saldırmak istedi. Yine Kolektif li üniversitelilerin fiili saldırıya karşılık vermesi üzerine, saldırgan faşistler olay yerini terk ettiler.

iki yıl önce yine Kolektif li üniversitelilere saldıran faşistler o zaman da Öğrenci Kolektifi Tiyatro Atölyesi nin üniversitede oynadığı tiyatroyu bahane göstermişlerdi.

sendika.org
ülkedeki şehirlerin çoğuna uzak olması nedeniyle pek tercih edilmeyen üniversite.
öğrencilerinin yüzde 63.7 si trabzonludur.

(bkz: kusuratli sayi vereyim de salladigim anlasilmasin)