27 temmuz 2019 besle suriyi oysun gözünü mitingi

bu millet cidden çok cahil. eğer teknoloji olmasa dünyadan dahi haberleri olmayacak kadar cahil bir milletimiz var. olaylara verdiğimiz reaksiyonlar bunun açık örneğidir. bizim gibi cahil toplumlar olayların o andaki durumuna göre tepki gösterirken gelişmiş, eğitimli batı toplumları sonuç ve neden ararlar.
bir tarafta devletin içeriye aldığı ama sonradan atmak istediği arada kalmış göçmenler, bir tarafta onlara karşı çıkan grup. iki tarafta aynı kişiye oy veren kitle. bu sahneleri yıllardır görüyoruz. 1 adım yol gidemedik. bunlar gelmeden önce eğitimli insanlar olayları görüp dile getirirken, eğitimsiz insanlar din "kardeşlerimiz bunlar" diyerek sahip çıkmadı mı?
kusura bakma ama suriyelileri bu ülkenin başına sen bela ettin. oy verme gücün varken neden oyunu doğru şekilde kullanmadın? bir kişiye bütün yetki verilir mi? tek yetkisi olan abd başkanı bile senatodan onay almadan ciddi işler yapamıyor. çılgın dediğimiz trump bile meksika sınırına duvar örmek için uğraşıyor ama senato izin vermiyor. biz dünyada en büyük göç'ü alan ülkeyiz aynı zamanda da ekonomisi en kötü ülkeler arasındayız. hiç düşündün mü? bu kadar ev'e bu kadar insan nasıl sığacak? hiç hesap yapıldı mı? ben senin tek adamına oy vermedim. benim hakkım, rızam alındı mı? bunca insan vergisiz çalışıyor. benim hakkım yeniyor. müslümanlar kul hakkından korkmaz mı? allah kul hakkı ile karşıma gelmeyin demedi mi? vergi dışı çalışılmasına sen izin veriyorsun. siyasilerin o kadar lüks içinde yaşamasına izin veriyorsun. makamlarını kullanarak sağlamalarına sen izin veriyorsun! ama ben kabul etmiyorum! belki sen aptalın en önde gidenisin ama ben izin vermiyorum! dolayısı ile oyunu doğru kullanmayanlara da hakkımı helal etmiyorum.