bugün

komünizmin tutmamasının nedenleri

islam'a göre bir kişi malının en az 40' ta biri değerinde yıllık zekat vermelidir. Sadakası, fitresi, fidyesi ayrı. Ha birde her yıl Kurban kesme zorunluluğu var.
Şimdi 500 bin TL değerinde iki adet dairesi olup kira alan köyünde yaşayan , bir 500 bin TL değerinde de 15 dönüm atadan kalma arazisi olan emekli, dindar bir amca düşünün. Bu amcanın sadece taşınmazlardan 25 bin TL zekatı var, üstüne kiralar ve maaştan gelen bir miktar zekat oranı var.
Yaptımı size 27 bin TL civarında bir zekât. Kurban ve fitre masraflarını da ekleyin yapar size 32 bin TL civarında dini bir zorunluluk olan zekat miktarı.
Peki bu hacı amcalar nasıl zekat veriyor? 5-10 tane ramazan kolisi dağıtıyor ve kendince zekatı aradan çıkarıyor. Gidip vermesi gereken rakamı söylerseniz size saldırabilir.

Düşünün 10 milyon TL nakiti olan dindar bir adama gidip 250 bin TL zekat vermen gerekiyor kardeşim derseniz ne yapar?

insanlar islam'ı bile yeri geliyor iplemiyor yani konu para olunca. Üstelik Kur'an açıkça ihtiyacı olandan fazla birikim yapıp harcamayanlara lanet olsun dediği halde.

Genç ve seküler kesim de zekat, kurban v.b konulara para yok diyor ama Bodrum'da 5 bin TL ye tatil yapıp, her ay bir kıyafet alıyor.

Bu islami boyutu işin. Şimdi sen bu insanlara çık bir de ben özel mülkiyeti kaldırıcam, atalarınızdan kalan arazilere el koyucam falan de.