bugün

9 kasım 2008 fenerbahçe galatasaray maçı

az kaldı...

uzun belkide çok uzun zaman sonra galatasaraylıların kadıköyde puan kaybı olursa gerçekten üzüleceği maçtır.

hafta içi avrupa maçlarında bir terslik olmassa iki takımda boynu bükük dönecektir ülkelerine. fakat fenerbahçe arsenal karşısında daha çok yorulacaktır (yorulmalıdır) çünkü artık uefa kupası umudu için bile uzatmaları oynamaktadır fenerbahçe. galatasaray'ın ise benfica karşısında kaybedeceği pek birşey yoktur. şu an 3 puana sahiptir ve 5 takım arasından ilk 3'e girmek çok zor olmayacaktır bu saatten sonra.

futbolcu formları açısından galatasaray'ın rakibine çok büyük üstünlüğü göze çarpmaktadır. ve galatasaray maça büyük ihtimalle (sakatlık olmassa veya topal iyileşip aşık'ın yerine girer meira'da yerine geçmesse) 2-3 haftadır oturmuş 11'iyle çıkacaktır sahaya. ( de sanctis, sabri, aşık, servet, balta, arda, meira, ayhan, kewell, lincoln, baros). fenerbahçe'nin ise kadrosunda pek formda adam bulunmamakla beraber orta sahadaki defansif adamlarının dandikliği (maldonado, selçuk)* anında göze çarpmaktadır. takımın %60'ı diye nitelendirebileceğimiz alex'in oynayıp oynayamayacağı şüphelidir. deivid ve emre belözoğlu gibi 2 oyuncusuda ayrı muammadır. iki takımında defansif zaafları çoktur ama bu konuda galatasaray defansı kötünün iyisidir.

stad başka bir faktördür tabiiki ve çokta önemlidir. bu sene iyice folloşa dönen kadıköyün büyüsü bu maç için etkili olurmu bilinmez ama yıllardır kazanamayan galatasaray'ın bu sene 2 ihtimalli olan (1 veya 0) fenerbahçe - galatasaray maçlarında üçüncü ihtimalide ortaya en iyi şekilde çıkarmıştır. çakıp gelirlerse kimselerde şaşırmaz*

tavsiyem skor ne olursa olsun sözlük sayfalarında birbirinizi kırmayın, sikindirik sikindirik başlıklar açarak ortamı germeyin, bu entry'i sadece fenerbahçeli olduğunuz için eksilemeyin mesela*.

az kaldı...