bugün

karısından 5 metre önde yürüyen adam

Aynı zamanda aile üyelerindeki cinsiyeti kadın olan herkesten önde yürüyen adamdır. Hayatındaki kültürel pratikleri sorgulamamış, kendi küçük sosyal çevresinde doğrusunun bu olduğuna inandırılmış, arkasından yürüyen kızları / karısı bile bunu normlaştırdığı için yan yana yürüyen çiftler nasıl hissediyorsa aynen öyle "normal" hisseden adamdır.

Ne zaman Elleri arkada hızlı hızlı yürüyen bir erkeğin arkasından annelerini takip eden ördek yavruları gibi başları ve omuzları önde paytak paytak yürüyen kadınlar görsem gidip onları omuzlarından sarsmak isterim. Belki pratik edilen o kültürel değerleri günümüz için eski ve yanlış da bulabilirim. Fakat ne o kadınlara ne de o adamlara cahil diyemem. Resmi görür, arkasındaki toplumsal yazısız kuralları okur, herkesin eşit şekilde eğitim, ekonomik özgürlük gibi haklara erişimi olmayabileceğini bilir ve en kötü başımı çevirip başka bir yere bakarım.

Kalbinin sesini dinle, kimse sana nasıl yaşayacağını söyleyemez, en doğrusunu sen bilirsin, etiketlere göre yaşama gibi hümanist mottolarını instagram fotoğraflarınızın altına caption olarak yazıyorsanız size de tavsiye ederim. En azından tutarlı bir davranış sergilemiş olursunuz asdfs.