bugün

kurtlerin lazlardan ve cerkezlerden farki

"lazlar, çerkezler ya da diğerleri kendilerini türk kelimesi ile entegre etmişlerdir ama bunu kürtlerden beklemek yanlıştır"

kurtlerin nufusu digerlerinden 10 milyon fazla diye ayricalik mi taninmasi gerekiyor? 3 milyonluk cerkez nufusu pek cok avrupa devletinin nufusundan fazla iken neden boyle bir talepte veya serzeniste bulunmuyor?

"ne lazlar ne çerkezler kürtler kadar hatta türklerden bile daha fazla yaşadığı coğrafyanın öz ve öz sahibi değillerdir, bunun birileri çıkıp kürtler antartikada devlet kursun diyenler önce orta asyadan göç ederek geldiği bu toprakların geçmişini okusun. ya da bunları barzani babalarının yanlarına gönderelim demeden önce kendi babasının memleketini haritadan bulsun."

bu ifade bana cok yabanci gelmedi, wilson amcadan dinliyoruz: "azinliklarin cogunlukta oldugu yerler kendi egemenliklerini kurabilme hakkina sahip olacaklar."

(bkz: wilson ilkeleri)

wilson amca da sizin kara kasiniza gozunuze hayranmisi da o yuzden sizin de toprak sahibi olmanizi istiyormus, gecen ruyama girdi orada soyledi bana. selam da soyledi...

bu ulkede kurtlere belli basli haksizliklar yapildigina inaniyorum ama bu sizin 10 yaslarinda daha kicindaki boku temizlemekten aciz cocuklara polise tas attirma ve milletin huzurunu kacirma, 30.000 insanin katlini hakli cikarma, her aileden 10 cocuk dogurup, dogru duzgun yetistiremeyip hem devlete siginma hem de potansiyel suclu yetistirme hakkina (benim de 10 cocugum olsa ben de dogru duzgun yetistiremem) hem de bu ustel olarak nufus artisiniza karsin sonra 15 milyonluk nufusa sahibiz bu da bize pek cok etnik gruptan daha fazla hak talep etmemiz hakki verir demenizi mesru kilmaz. mecliste bariz bir sekilde teroru direk veya indirek ve hatta fiili ve aktif olarak destekleyen vekillerinizi bile varken bu istekleriniz mantikli ve yerinde olmaz, olamaz. cocuklari polisin onune set cekmek gibi ucuz ve rezil bir yontem ne mantiga ne asalete sigar.

Turklerin yapmis oldugu hatalari gun yuzune cikarmasini bilirken ustte saydigim katilacagin veya katilmayacagin bazi seyleri de neden kinayarak ozelestiride bulunma erdemine ulasmayi da denemiyor sunuz? ben turkler olarak sutten cikmis ak kasik bir tarihe sahip olmadigimizin farkindayim. ama dogrusu ile yanlisi ile bu benim tarihim ve kulturum. Hatalari karsisinda elestirilere acik iken dogrulari ile de sivil insanlari oldurenlere de lanet okuma hakkina da sahibim ve ayni zamanda tarihteki basarilarimiz ile de gurur duyma hakkimin oldugunu dusunuyorum.

her iki taraf da adim atacak ve bu sorun cozulecek, bu ulkenin topraklarindan birsey kaybetmeden ve beraber yasayarak, gercek cozum bu. Ortada bir tiyatro sahnesi var goremiyor musunuz? Oyuncular maalesef Turkler ve Kurtler, oynatan ise baska eller baska gucler. bu bariz oyunun farkinda olmadan bu dis politikalarin sindirimin sistemine dahil olanlarin cehaletine ve korlugune inanamiyorum. korukluyorlar atesi durmadan aramizda siz de birbirinize nefretinizi kusuyorsunuz burada hakli veya haksiz olarak.

operim gozlerinizden...
güncel Önemli Başlıklar