bugün

roland garros 2019

bugünkü alınan sonuçlarla birlikte erkekler yarı finalinde roger federer'le rafael nadal eşleşti.

ikilinin 39. karşılaşmaları olacak ve bundan önceki 38 karşılaşmada 15-23 nadal üstünlüğü var. toprak kortta 16. maçlarına çıkacaklar ve 2-13 nadal önde. federer'in kazandığı maçlar 2007 yılındaki hambur masters ve 2009 madrid açık. roland garros'taki 6. karşılaşmaları olacak ve toprak kortun kralı nadal bundan önceki bütün maçları kazandı.

bu maçın şöyle bir mazisi var. 2004 yılında federer slamlere ambargo koymaya başladığı sene sadece rg'ı kazanamadı o sene rg'da 3.turda elenmişti. 2005 yılından itibaren 2010'a kadar(2005 avustralya açık yarı finali hariç) hiç finalden aşağısını görmedi. 2005 roland garros yarı finalinde ise o zaman rafael nadal 4 numaralı seri başı olarak katıldığı için tablonun üst tarafında yarı finalde karşılaştılar. sonraki bütün roland garros maçları hep 1 ve 2 numara oldukları için finalde oldu. 2006,2007,2008 yılında finalde nadal kazandı. 2009 yılında nadal'ın sürpriz şekilde 4.turda elenmesiyle federer'in önündeki engel kalktı ve federer ilk ve tek rg kupasını 2009'da kaldırdı. o zamanlar novak djokovic bu kadar iyi değil tabi. ve son olarak 2011 finalinde karşılaştılar onuda nadal aldı. totalde bu 6. karşılaşmaları ve muhtemelen paris'te bu derbiyi son kez izliyor olabiliriz çünkü federer sene sonunda emekli olma ihtimali var. ne tesadüf ki karşılaştıkları yarı final turuda federer'in ilk kariyer slamini tamamlama şansı varken kaybettiği slam ve turu.

bence open era'da tenisin en büyük derbisi ve bunu paris'te son kere görüyor olabiliriz. şimdide bizi çok güzel maç beklediği kesin. nadal için ise şunu söylemek gerek. eğer bu turnuvayı da kazanırsa tek başına grand slamler tarihi boyunca bir kişinin bir turnuvayı en fazla kazanma sayısını elde edecek. şu anda nadal'ın roland garros'ta 11 turnuva şampiyonluğu var, margaret court'un ise avustralya açık'ta 11 şampiyonluğu var. tarih zaten nadal'ın yerini yazdı ama bu senede kazanırsa artık söylenecek bir şey kalmıyor bu turnuvada nadal için.