bugün

bir kadın neden açık giyinir

sen bir şey giyinirken neden bunu giyiyorum diye soruyor musun? ya da hava sıcakken açıklığın seni kuşkulandıran, tahrik unsuru uyandırdığını düşündüğün bir kaygı taşıyor mu?
bu sebepler fiziksel sebepler.
bide beğenilme içgüdüsünün etkisi var. mesela bir ortamda güzel kadın varsa diğer kadının ötekileştirilmesi, hiç dikkate alınmaması, itin götüne sokulması onda hüzün yaratacak ve o da o kadınlara benzemeye çalışacaktır.
bu kıskançlıkla ilgili.
bir başka düşüncem ise özellikle genç kadınların çiftleşmek için eş araması içgüdüsel olarak onları daha süslü yapmaya itiyor olduğu görüşü.

diğer düşüncem ise kadın erkek birlikteliğinin meşruluğu. sonuçta bizi kadına yanaştıran şey cinsel çekimken eee kadın da erkekle birlikte olmak ya da bu çekimde kendinin de pay sahibi olmasını istemek gibi bir amaç taşıyorsa ve biz erkekler salt fiziksel görüntüye kanıyorsak o halde var olan güzelliğini ortaya çıkartmak, daha da güzelleştirmek, tüm imkanlarıyla kendini sergilemek birliktelik yüzdesini ve ihtiyaçlarını karşılama olasılığını arttırır. bu da pragmatist sebep.

bir çok nedeni olabilir. benim aklıma bunlar geldi. evet.