bugün

burçlara inanan insanın zeka seviyesi

Ben burçlara inanan biri değilim lakin bir suale cevap bulamadım senelerce düşünmeme rağmen. Eğer bulamaz isem burçlara inanmak durumunda kalıcam.

Soruya gelince.

Şimdi bize yakın bir dostumuz var bize derken dünyamıza yani ay. Gelgit durumları oluyor bilmeyen yoktur her halde koskoca okyanusları kaldırıyor yer çekimi falan herneyse. Kendi kendime düşündüm ulan bu ay bizim dünyamıza bunu yapıyor ise biz insan olarak yüzde doksan civarında sudan ibaretiz bize hiç mi etki etmiyor. Bu soru kafamı gurcaladı durdu bir yandan da fırsat buldukça bunu araştırmaya çalıştım.

Yalnız değilmişim bu konuyu merak eden insanlar varmış hatta deney yapmışlar tüm dünya genelinde. Deneyin sonucuna göre gelgit zamanlarında insanlar daha öfkeli oluyor ve dünya genelindeki suç oranları belli oranda artış gösteriyormuş.

Sonra bir duraksadım eğer ay bize bunu yapıyorsa yani küçücük ay bize en yakın gök cisimi tamam ama bunun güneşi var yıldızları var galaksiler gezegenler karadelikler var güneşten dünyadan haliyle aydan binlerce kat büyük cisimler var şimdi bunların bize hiç mi etkisi yok, her mantığı olan insan vardır herhalde der tahminimce o zaman burçların mantıklı bir tarafı olabilir ama geleceği haber veriyor falan o kadar olur mu işte burçlara inanmadığım yer burası yine de insan şüphe ediyor.