yeni baslayanlar icin gazi universitesi

efenim 5 sene lisans okuyup yetmezmiş gibi şu an yüksek lisans okuyan biri olarak nacizane tavsiyelirim şudur:
1-eğer rektörlük kampüsündeyseniz top sakal bırakmayı ve küpe takmayı kesinlikle unutun. Ülkücülerden dayak yiyebilirsiniz. Hatta "kardeş saç uzat tamam ama saçını bağlama yoksa seni döveriz" tehtidini bizzat yaşadım.
2-eğer yukardaki gibi zevkleriniz varsa kampüse girince sol tarafa dönmeyin (zira orası teknik eğitim ve benim lisansım orda geçti çok iyi bilirim) diğer bölgelerde de dersler dışında binaların içinde dolaşmayın.
3-okulda sosyal aktiviteleri takip edin katılın.Her ne kadar ülkücüler onlara da karışsa da okulun sosyal ortamının gelişmesi açısından bu çok önemli. Özellikle her fakültedeki halk oyunları toplulukları gerçekten çok eğlenceli ve güzel anılar geçireceğiniz topluluklardır.
4-eğer şekil olarak ülkücüleri kızdırmazsanız kimse size karışmaz rahat edersiniz başınıza hiçbir şey gelmez. tamam başkasının size karışması kötü ama mecburiyetten katlanacaksınız artık.
5-siyaset, ortam vs çok kötü olsa da eğitim açısından türkiye'nin sayılı üniversitelerinden birinde olduğunuzu düşünerek okulunuzun kıymetini bilin. özellikle teknik eğitim fakültesi anadolu'daki birçok üniversitedeki mühendislik bölümünden on kat daha kaliteli eğitim verir. aynı şekilde gazi eğitim fakültesi de ülkemizin ilk ve en başarılı öğretmen yetiştirme okuludur diyebilirim. lisansta teknik eğitimde yüksek lisansta gazi eğitimde olan va başka üniversitelerde de gözlemler yapan biri olarak bunu rahatlıkla söyleyebilirim.