bugün

yabancı sınırlaması

11'den daha az oyuncu ile sınırlandığında kendini yetiştirmeyen yerli oyunculara fahiş bedeller ödenmesine neden olan durumdur. yerli kalitesini değil yerli maliyetini arttırıyor sadece. anadolu kulübündeki bir oyuncu az parladı mı onu almak isteyen büyük kulüpten çok yüksek bonservis bedelleri isteniyor. eğer amaç oyuncunun kendini geliştirmesiyse, zaten dışarıdan yabancı getirmek en mantıklısı. görsün örnek alsın. kendini geliştirmiyorsa da defolup gitsin.

bence ideal sayı 11 olmalı. bunların tamamını oyunda oynatabilmelisin ve şuanki sistemdeki gibi belli bir sayıdan fazlası için ödeme almalısın kulüplerden. 8'den fazlası için al mesela. kadrolar 25 kişi ile sınırlanmalı. yani 14 oyuncu yerli olacak demek bu. 21 yaş altındaki oyuncular da yerli yabancı kısıtlaması olmadan sınırsız kullanılabilmeli.

tabi yabancılara başka kısıtlar da getirebilirsiniz. atıyorum sözleşme imzalayacağınız 21 yaş üstü 11 yabancıdan en az 5 tanesi ülkesinin milli takımında en az 1 maç görev almış olsun. yani 5 tane milli takımda oynamış oyuncu getiremiyorsan limitin 6 da kalsın. kalan 5 tanesi için milli takım zorunluluğu koy. al sana kalite arayışı.

yok 6+2+2 miş yok 6+4 müş. 10 futbolcu ile sözleşme imzala 6 tane oynat. yok ya. imzalıyorsan istediğin kadarını aynı anda oynatacaksın arkadaşım. başka hiç bir ülkede yok böyle bir saçmalık.