bugün

barış hoşgörü ahlak ve insanlığın beşiği orta doğu

islamiyet diyor ki; (güya) size saldırmadıkça siz de onlara saldırmayın.
Peki o zaman o toplulukta putlara tapılırken yeni bir inanç getirip milletle savaşmak nasıl oluyor? Buna bir sözünüz vardır elbet.
Ama bir de şöyle bakalım; ülkemizde ve ya ortadoğu bataklığında ateistlere, alevilere kısacası farklı inançta olanlara ne gözle bakılıyor? Bir açık bulunduğu anda nasıl fiziksel müdahale ediliyor? Ve daha da vahim olanı bunun fiziksel değil de manevi boyuttaki etkisi. Yani davranışlara yön vermesi. Böylelikle farklı inançtaki insanların kendi inançlarından dolayı hor görülmesi ve bunun kendilerine olan manevi etkisi stres vb duygular.
islam kul hakkı yemek en büyük günahtır diyormuş(nedense kul hakkı yemeyenini göremiyoruz); bunu kendilerinde sadece para yemek falan gibi düşünüyorlar sanırım. Oldukça sığ bu algıları yüzünden diğer insanların da kendileri gibi sığ olduğunu sanıyorlar.
Evet kul hakkı yiyorsunuz ve bunu güya inandığınız sistemi bile umursamadan yapıyorsunuz. Aslında inandığınızı söylerken bile inanmadığınızı kanıtlamış oluyorsunuz.

@misalci denen arkadaşı daha önce başkalarının inancına saldırırken aşağılarken de gördüm. işte gerçek islam. işte gerçek araplık budur.

Hoşgörü diniymiş falan bunlar hikaye. Yemiyoruz. Koyun değiliz.

barış, hoşgörü, ahlak ve insanlık buraya ne zaman uğradı ki, beşiği burası olsun. Burası bataklıktır. net