bugün

gösteri peygamberi

Araba tamircisi chuck palahniuk’in bana göre en iyi üç kitabından biri. Diğerleri fight club ve tıkanma. Öncelikle roman iyi bir girişle hızlı bir şekilde başlıyor. Fight club’ta olduğu gibi, kitabın ilk sayfalarında aslında her şeyin sonuna varmış bi halde ana karakter. Bu yüzden merak uyandırdığını söyleyebiliriz. insanda şok etkisi yaratacak olaylar da yok ama gayet sürükleyici. Aynı zamanda yazar ev hanımlarını da düşünmüş olsa gerek, yemek ve temizlik hakkında ayrıntılı bilgiler vermiş. Karides nasıl yenir, bu romanda öğrendim. Veya arabanın bagajındaki kan lekeleri nasıl temizlenir?

Kısaca özetlersek, yine bir modern dünya eleştirisi. Ama bu sefer eleştiriyi yapan adam uçak kaçırıyor, boş zamanlarında insanları intihara teşvik ediyor, psişik yetenekleri olan bir kızla takılıyor..


+ Kızın biri arayıp, "Ölmek insanın canını çok yakar mı ?" diye soruyor.
- Bak tatlım diyorum, evet yakar ama, yaşamaya devam etmek çok daha fazla acıtır.


"Hiçliğe yapacağımız iniş başlamıştır, lütfen kemerlerinizi bağlayınız.."

“Şu anda bir cinayete kurban gitmek, taze bahar havası almak gibi gelirdi.”

“Hepimiz aynı televizyon programlarını izliyoruz, diyor dudak. Radyoda aynı şeyleri duyuyoruz, birbirimize aynı şeyleri söylüyoruz. Hayatın hiç sürprizi kalmadı. Hep aynı şeyler olup duruyor. Tekrarlar... Çok yakında aynı anda aynı şeyleri düşünmeye başlayacağız. Mükemmel bir uyum içinde olacağız. Senkronize. Birleşmiş. Eşit. Kati. Karıncalar gibi. Böcekler gibi. Koyunlar gibi.“