bugün

grand ekinoks

cinsel istismar ile tecavüzü ayırt etmeyi beceremeyen şahıs.

göte göt dese eyvallah diyebilirdim, isterse en karşı fikrimde olsun farketmezdi. ama at gözlüklerini kuşanıp temsil ettiği siyasi düşüncenin en çarpık yönlerini bile savunmaya kalkışması bende sadece acıma hissi uyandırıyor; ne kin ne de nefret. ötesi değil.

öz eleştiriden yoksun bir bakış açısının getirilerinden çok götürüleri olduğunu zamanla öğrenecektir.

(bkz: #4102797)

aslında yukarıdaki entrynin son cümlesi kendisini son derece iyi özetlemektedir. her şey bu kadar basit, ihtimaller üzerine yaşıyor çocuklarımız. yüzeysel yaklaşımlar yüzünden böyle olmaya da devam edecekler gibi görünüyor. 14 yaşındaki bir çocuğun "çocuksu" iradesiyle 60 yaşındaki bir bunağın baskın iradesi sonucunda yaşanmış bir takım pisliklerin meşrulaştırılmasına karşı çıkmıyor bu yazarımız.

tecavüze ya da tacize uğramanın empatisini bile kuramıyor. ola ki böyle bir şey yaşandı; şikayet etmenin zorluklarını ve yaratacağı psikolojik travmayı 14 yaşındaki bir bedenin hakkı olarak bile görmüyor. bir çocuk bu. adını bile duymadığı şeyler yaşamış, kalkıp kime ne diyebilir şikayetçi olsa bile? o kadar kolay mı bu iş? şikayetini dile getirememesi gayet normal, kızın yapabileceği en iyi şey susmak hatta. ama onun bu davranışına pişkin pişkin "ee şikayetçi değilse neresi tecavüz" demesi insani duyguları hakkında insanda şüphe uyandırmaktadır.

ya da en azından hukuk karşısında suçlu bulunmuş bir kişinin sonradan aklanılmaya çalışılmasının haklı bir yanı olmadığını görmesi gerekmektedir. anayasa iktidar kankalarının ihtiyaçlarına göre istediği şekle giremeyecek bir kurallar bütünüdür.

tüm bunlardan sonra isterse satanist, anarşist, marksist, bilmemneyist olsundur. yeter ki dar görüşün saçmalıkları içinde kendine yazık etmesindir.