bugün

islami usullere göre kadın dövmek

Türk toplumunun sekülerleştirilip islamdan uzaklaştırıldığı, dinin yaşanmadığı, adeta "bil ama yapma" zira kanunen yasak denildiği islam hukukunun uygulanmadı günümüz türkiyesinde, bazı kimselerin suçu islamın üzerine yıkma gayretlerini beyhude ve gayet ilginç buluyorum. Halbuki istatistikler gerçekleri gözler önüne sererken meselenin hiç de öyle olmadığı gerçeğini haykırıyor bize.

--spoiler--
‘Kadına Şiddet' Vakalarında Türkiye Avrupa Ülkelerinin Gerisinde

Araştırmalar, bir çok Avrupa Birliği ülkesinde kadına yönelik şiddetin Türkiye’dekinden çok daha yüksek oranda olduğunu gösterdi. Kadına yönelik şiddet Türkiye’de yüzde 36 iken, Danimarka’de yüzde 52, Hollanda’da yüzde 45, ingiltere ve Fransa’da ise yüzde 44 oranında.
Kadına yönelik şiddet, tüm dünyada en yaygın toplumsal sorun ve insan hakları ihlallerinden biri. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, dünya çapında kadınların yüzde 35’i, eşi veya birlikte yaşadığı kişinin fiziksel ve/veya cinsel şiddetine ya da partneri olmayan bir kişinin cinsel şiddetine maruz kalıyor. Ancak bazı ülke araştırmaları, kadınların yüzde 70’inin yaşamları boyunca erkeklerden fiziksel ve/veya cinsel şiddet gördüklerini ortaya koyuyor.

AB’de her 20 kadından 1’i tecavüze uğradı
Avrupa Birliği Temel Haklar Ajansı tarafından 2014 yılında 28 Avrupa Birliği üyesi ülkede, 42 bin kadınla yüzyüze gerçekleştirilen araştırmanın sonuçlarına göre, her üç kadından biri, 15 yaşından itibaren fiziksel veya cinsel şiddete maruz kaldı. Her 20 kadından 1’i ise tecavüze uğradı. Araştırmada, kadınların yaygın biçimde istismara uğradığı ancak bunların çok azının kayıtlara geçtiği, aile içi şiddet vakalarının sadece yüzde 14’ünün ve diğer şiddet vakalarının ise sadece yüzde 13’ünün rapor edildiği belirtildi.

Türkiye, Avrupa ülkelerinin gerisinde
TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu raporuna göreyse, AB’de 15 yaşından büyük her 3 kadından 1’i, bir erkeğin fiziksel ya da cinsel şiddetine maruz kalıyor. Rapora göre, AB’de kadının en çok şiddet gördüğü ülkeler yüzde 52 ile Danimarka ve yüzde 47 ile Finlandiya. Almanya’da bu oran yüzde 35, ingiltere ve Fransa’da yüzde 44, Hollanda’da ise yüzde 45. Bu rapora göre, Türkiye genelinde yaşamlarının herhangi bir döneminde fiziksel şiddete maruz kalmış olanların oranı ise yüzde 36.

http://www.milliyet.com.t...anbul-yerelhaber-2486865/
--spoiler--