bugün

hoşgeldiniz deyince cevap vermeyen at kafası

oradaki "at kafası" kısmına daha ağır şeyler yazmak istemim ama karakter sınırı ve sözlük formatı engel oldu.

hizmet sektörü garip ve ağır bir sektördür. sağlık sektörü daha da garip ve daha da ağır bir sektördür. bizim mesleğimiz ise optikçilik olarak bu ikisinin birleşiminden doğan, dünyanın en zor mesleğidir. biz sağlık ve hizmet sektörlerinin tam ortasında, ne bok olduğu belli olmayan, normalde dünyanın en kalifiye işlerinden biri olması gerekirken ülkenin en alt tabakasında görülen ve bu şekilde değer gören bir sektörün elemanlarıyız.

bizim sektörümüzde mağazaya gelen her müşteri "misafir" olarak değerlendirilir ve bu şekilde karşılanır, hizmet verilir ve bu şekilde uğurlanır. dolayısıyla mağazaya gelen her müşteriye "hoşgeldiniz" dememiz gerekir. bu selamla karşılama da müşterinin kesinlikle duyacağı şekilde olmak zorundadır. bizim işin ahlakı, terbiyesi, geleneği, adetleri bu şekildedir.

fakat bazı at organları, bunu duymasına rağmen s.kine bile takmaz. selam almaz, seni umursamaz, ürünlere odaklanır. fakat bilmez ki bu amk çocuğu gözlük seçmek zor iştir. her insan kendi başına beceremez. zira ortadoğu ve asya coğrafyasının ortasında binbir tesadüf ve binbir mutasyonal engel sonucunda dünyaca güç bela gelmiş ucubenin tekidir. sadece tipi potansiyel intihar bombacısıyla at hırısızı ortalamasından en az 6 sene yatar, bütün bu donelere rağmen karşısında kendisine hizmet etmek için bekleyen bir insanı s.klemez. verdiği allah'ın selamını almaz. kendi kendine o sike sürülmeyecek suratına gözlük takıp aynada brad pitt görmeyi bekler. be amın isyanı, malzeme belli işte. ne kasıyorsun.

neyse konu çok dağıldı. özetle siz siz olun, selam verildiğinde alın. arkanızdan sövdürmeyin. size hangi alanda, hangi sektörde, ne iş yaparsa yapsın hizmet eden de en az sizin kadar insan ve sizin kadar değer görmeyi hakediyor.

bir film izlemiştim sanırım. orada bir hoca öğrencisine not vermeden önce koridordaki hizmetlinin gözlerinin rengini soruyordu. yıllarca gittiği okulda hizmet etmiş o kadının gözlerine hiç bakmadığını farkeden eleman da utanıyordu. neyse işte. anladınız siz.

iyi günler. insan olun.