bugün

market poşetlerinin paralı olması gerekliliği

8 sene önce yurtdışı görmüş bir arkadaşımız konuyu gündeme getirmiş ve şu anda uygulamanın hayata geçmesinin arifesindeyiz.

sorgulamak her ne kadar pek çok arkadaşımızın yazılımında bulunmasa da, hani olur ya diye, bu kararın sorgulanması için bazı soru örnekleri vermek istiyorum.

- neden alelade bir sözlük yazarının bile yıllar önce gündeme getirmiş olduğu bir konu için yüce devletimizin ilgisi tee bu zamanlara kalmıştır? plastiğin doğada kaybolma hızını yeni mi öğrenmişlerdir?

- bu muhteşem kararın arkasından doğayı korumak ve onu yaşatabilmek adına haşmetmeabımız hangi ulvi kanunu yürürlüğe sokacaktır? yürülüğe soktuğu hangi kanunu insan ve kurum ayırmadan uygulayabilecektir?

- sanki "kullan, at, ama parası neyse ver" gibi bir durum söz konusu mu?

- eğer gerçekten doğayı düşünüyorsak bireysel olarak hepimize etkiyecek olan bir atık bilinçlendirmesi, marketlerden aldığımız poşetlerin ücretlendirilmesinden daha etkin bir fayda sağlamaz mı?

- (sorgulamayıp sadece bu kısmı görecek arkadaşlar için) bu yavşakların bizim yararımıza bir şeyler yaptığını ne zaman gördünüz?

herkese hayırlı market kasası önü kavgaları dilerim..