bugün

ülkede kriz mriz yok

Erdoğan’ın sözüdür. Bu nedenle bir yatırımcı için biliyor musunuz? Sorunu görmezden geliyoruz ve buna binaen hiç bir çözüm üretmeyi düşünmüyoruz. Ve tabii dolar alıyoruz hemen.

dolar alıp terste olan arkadaşlarla konuşmak istiyorum. dünyanın en yüksek 2. faizi türkiye’de. 100.000 lira ev kredisi çekseniz 10 yılda 393.000tl olarak geri ödeyeceksiniz. ve 100.000 tl faize para atsanız sene sonu 125000 tl olarak geri alırsınız. yani bir dükkan açacaksınız 100 bin lira yatırdınız sene sonunda hem kendinizi amorti edip hem 25000 kara geçer misiniz? imkansıza yakın. ve çalışmak var uğraşmak var stres var. bunda risk yok korku yok ver al. aylık 2.500 lira veriyor. çalışır mısın?

bu ortamda inşaata dayalı ekonomide kredi çekemeyen insanlar ev alacak öyle mi? ya da iş yapacak? ekonomi batar konumda. bir ülkeyi faiz nasıl batırır gelin gözlerinizle görün şimdi.

türkiye bürosunun başında beşir atalay’ın damadı var diye mckenzi ile anlaşma yaptı türkiye. bir tefeci. bir imf. ondan da beter. ne kadar dayanabilir? bunca baskıya rağmen düştüğü yer bu. sizi temin ederim dolar çok daha yükseklere uçacak. hatta bankada değil nakit olarak evde tutun hatta altın olarak tutun. bankaların da geleceği karanlık. türkiye yunanistan’dan daha kötü batacak emin olabilirsiniz