bugün

bi bakar mısın birader

Sen geçen bizim amcoğluna çatan çocuk değil misin, cümlesinin amcoğludur; pek severler birbirlerini, bizzat içerdiği manaya münasip olarak pek sever pek bi kollar amcoğlunu.

Akşamın bir vakti kültür parka koşmaya gitmiştim bir defasında. Tam stadyum tarafındaki o vakitler ıssız olan girişte bi 'birader' yaklaştı ve sen bizim amcoğluna çatan çocuk değil misin dedi. Ama gelin görün ki benim sağ kulağım duymaz ve bu biraderimiz sağ cenahta. Ulan o esnada zor da duyunca anlayamadım ben çatmak ne demek. Tabi kafa duyduğunu netleştirebilme derdinde anlam bayağı bi gecikti. N'aapmışııım diye sordum, soru tekrarlandı. Yine anlamadım, yine sordum. Soru tekrar tekrarlandı, baktım olmayacak kardeş dedim benim tek kulak duymaz anlayamıyorum ne yapmışım ben senin emmeğluna. Birader bir dahi sordu ama bu soruşlar her defasında kararlılığı azalmış şekilde geliyor. Ben yine anlamayınca, tamam lan dedi hadi git işine...

Normalde ulan duymamazlıktan mı geliyorsun lan deyip kafadan dalması gerekirken tam tersi böyle yırttık işte. (Zor duyduğun bir sese gecikmeli olarak anlam kazandırmak da ne keyifli şeydir ha )