bugün

uludag sozluk te 12 yasinda yazar olmak

bazı küçük kardeşlerimizin, pardon arkadaşlarımızın bizzat yaşadıgı durumdur, genç yaşında uludagsozluk te yazar olabilmiş ve sözlüğün içine sıçabilmiştir... peki onun bir suçu var mıdır? sanırım yoktur.

ilk düşündüğünüzde şöyle bir irkiliyor ve kızıyorsunuz ama sonra oturup iyice düşündüğünüzde anlayışla karşılayabiliyorsunuz.

malumunuz bilgisayar çağında yaşıyoruz, biz kısa donla gezip, sümüğümüzü yaladıgımız dönemlerde televizyonu bile açıp kapatamazken, günümüzün o yaşlardaki afacanları, maşallah bilgisayar hakkında benim şuanki bildigimden çok şey biliyor ( 13 yaşında kardeşim bana bilgisayar öğretiyor ) belki bu sadece benim için geçerli olabilir, bilmiyorum ama zaten benim demek istedigim de bu değil... yani bu devirde bilgisayardan anlamayan velet yok..

e durum böyle olunca da herhangi bir siteye girip, 'ipimle kuşağım, sikimle taşağım' oynaması zor olmuyor.

uludag sozluk e gir, yazar ol butonuna tıkla, çaylaklık döneminde yazmak zorunda oldugun entryler için hiç kafa yormana gerek yok, gir hazreti google a çatır çatır döktür sayfalarca, gelen kutusu; 'zall: tebrikler 12 yaşında yazar oldunuz, şimdi sözlüğe girip, çocuk yaşınıza bakmadan dilediginizce eglenebilirsiniz, haydi bakalım hayırlı olsuuun....'

o çocukların bir suçu yok ki....

edit: bu arada akıl yaşta degil baştadır atasözünü öne sürecek olanlar ! hemen hatırlatayım; akıl yaşta degil baştadır cümlesi; ergenlik çağından sonra geçerlidir ve ayrıca, sözlük için bir kifayeti olmayan cümledir, zira burda istenilen şey akıl degil zaten, tecrübedir...

dünyanın en zeki çocugunu getir, kagıt kalem kullanmadan, kafasından 9 haneli sayıları çarpabiliyor, 4 bilinmeyenli denklemleri çözebiliyor olsun, bir faydası olur mu? olmaz... sözlüge hiçbir şey katmaz, katamaz, çünkü hayatta bir şey görmemiş, daha çocuk lan çocuuuk... anlatabildim mi?